Чи можу я модулювати два різних сигналу одночасно?

T

the_risk_master

Guest
Чи можу я модулювати два різних сигналу (наприклад, цифрові, аналогові інші), в той же час за допомогою FM і AM техніку? [Ідея полягає в модуляції цифрового сигналу з використанням AM техніки і аналогових інформація модульованих в FM тха в той же час] Якщо ви, хлопці, hgotten моя ідея, а також має ідеї, як зробити це можливим, я вдячний обговорювати це тут, ще тому, це буде мій останній проект року в моєму університеті .. Величезне спасибі всім, the_risk_master

Звичайно. Традиційно, є речі, звані піднесуть, де для телевізійного мовлення вони передають відео на носій з використанням AM, і модулювати звук на поднесущей з FM. Більш сучасні приклади включають в себе OFDM, де є можливо 50 ортогональної модуляції відбувається в той же час.

Ваше питання неясний. Два різних сигналів (носії) можна модулювати за допомогою будь-якого модуляції ви хочете, і я не бачу, чому б не в той же час. Якщо ви говорите про використання щось подібне подвійний модуляції (AM і FM) в той же сигнал (носія) з тим же сигнал модуляції існують деякі обмеження, але це можливо. Поясніть себе краще.

Привіт Sir Borber і сер Biff та інші, сер Borber, Youre право Im говорити про подвійний модуляції, вибачте за плутаю, або може бути Im просто неясно в моїх заявах. Те, що моя ідея, щоб передати два різних інформації (один аналоговий, іншої цифрової імпульс) я буду передавати аналоговий інформація використання FM техніка та цифрова інформація AM техніку, за допомогою всього одного носія, їм відомо, що це можливо, але я не Переконайтеся, як це здійснити на електроніку (може бути, ви можете дати мені блок-схема, якщо у Вас є ідеї) і дозволяє також обговорити обмеження, які ви заявили раніше велике спасибі the_risk_master ласка, дайте відповідь ще раз, (інші також можете приєднатися до обговорення тут)

Для реалізації вашої ідеї ви повинні каскаду FM модулятор і AM модулятор після нього. Щоб отримати неспотворену FM сигналу після демодуляції FM глибина модуляції АМ повинна бути нижче 90%. Просто запитати не можуть бути використані.

Цей метод використовується протягом багатьох років .. Наприклад, PAL або SECAM .. Єдина річ зробити, це об'єднати два модульованих сигналів в належному порядку і модулювати це "у складі сигналу" на одній несучій з інший тип модуляції, як FM, PM або AM або цифрової модуляції .. Але будьте дуже обережні, роблячи це bacause сигнали можуть заважати один одному, якщо ви не надасте достатню ізоляцію поєднуючи в собі ...

Телевізор зору модуляції несучої сильно відрізняється від уявлення, ми говоримо. Поєднання відеосигналу componnents (яскравість і crominance) проводиться в основі групи перед амплітудної модуляції несучої. Вид FDM використовується. І модуляції несучих тільки AM. Ця ідея використання двох типів модуляції носія для передачі двох різних сигналів є дивним і зазвичай не використовується, але це можливо.

Ще раз спасибі сер Borber та сер BiBoss та інші, за відповіді Але які фактори чи обмеження я можу encouter при реалізації цього? Сер Boreber дійсно згадував у своєму попередньому пості про деякі обмеження, що стосуються в цьому розділі. що це за обмеження?

Я думаю, що ви не зможете реалізувати 100 відсотків амплітудної модуляції, як ваша частота модуляції інформація буде втрачена. Але це насправді не DSB AM.

Як я вже сказав Макс. Амплітудної модуляції складає 90%. Ви повинні ЗАВЖДИ залишив хв. 10% від амплітуди несучої для неспотвореної передачі FM. 100% АМ означає, що перевізник буде перерваний (амплітуда дорівнює 0). Амплітудної модуляції чисто DSB AM (несуча і дві бічні).

[Цитата = Borber] TV бачення модуляції несучої сильно відрізняється від уявлення, ми говоримо. Поєднання відеосигналу componnents (яскравість і crominance) проводиться в основі групи перед амплітудної модуляції несучої. Вид FDM використовується. І модуляції несучих тільки AM. Ця ідея використання двох типів модуляції носія для передачі двох різних сигналів є дивним і зазвичай не використовується, але це можливо. [/QUOTE] Я так не думаю .. Chroma носій, який 4.43MHz модулюється YB і YG компоненти, які orthogonaly відділяється і модулюється PAL (або SECAM ніяк ..) модуляції. Звук також FM-модульованого з несучою 5.5MHz .. Тоді Baseband відеосигнал додається в цих складних сигналів .. Отже, є два модульованих і однієї смуги частот сигналу, перетворюються з підвищенням на основний несучий сигнал. Коротше кажучи, багато модульовані сигнали можуть бути складені в один сигнал, а потім ця композитного сигналу можуть бути перетворені з підвищенням на іншу основним носієм. Так, кілька незалежно модульованих сигналів може бути носієм одного з .. Видається можливим ..

OK BigBoss. Ми можемо сказати, телевізором за допомогою якоїсь мультиплексування в передали чотири модулюють сигналів (Y, YB, YG і звук). І мультиплексування є звичайним методом. Але the_risk_master хоче використовувати два різних типів модуляцій на тому ж носії для передали два модулюють сигналів. Хіба allso мультиплексування?

Я думаю, так його можливості. але реальним завданням буде моделювання процесу, а потім проектуванні approperiate фільтри. Ви можете спочатку амплітуда модуляції несучої. Ну, я думаю, індекс модуляції повинні бути невеликими

[Цитата = Borber] Як я вже сказав Макс. Амплітудної модуляції складає 90%. Ви повинні ЗАВЖДИ залишив хв. 10% від амплітуди несучої для неспотвореної передачі FM. 100% АМ означає, що перевізник буде перерваний (амплітуда дорівнює 0). Амплітудної модуляції чисто DSB AM (несуча та дві бічні). [/QUOTE] З, де ви отримаєте 90 відсотків амплітудної модуляції, а не скажімо 95 чи 85? имхо параметрів модуляції повинен бути підключений до прийнятне співвідношення SNR для модуляції потім цифр буде мати сенс.

Це 90% я взяв за аналогією з принципом intercarrier звук в телевізійному без особливого аналізу. Там зору перевізника не повинно бути модульованим більш ніж на 90% для звуку ЗСШ Я думаю, що 55 дБ. Я б скласти модулятори ланцюга перш FM генератор і другий модулятор AM. Зворотний порядок вимагає PM для частотної модуляції і модуляції індекс буде нижче. Це тільки швидкий погляд у проблемі.

Я ня, що реалізація може зажадати, щоб мати канали (канали встановлені на AM і FM) якість обслуговування погіршують однаково, коли SNR падає. the_risk_master не вказати будь-яку RS, але тільки: "Ідея полягає в модуляції цифрового сигналу з використанням AM техніки і аналогових інформація модульованих в FM тха в той же час"

Привіт Sir Boreber, сер Артем, сер BigBoss та ін, спасибі за обговорення Youve було оголошення, але перш ніж ми отримаємо подальші звідси. Нижче наводиться зображення або схема Ive була пропозиція з, я думаю, буде мати проблеми в обробці цифрової інформації тут за допомогою АСК здійснюється по FM. прийом також може бути схильний до помилок (в цифрову інформацію) ви можете мені допомогти поліпшенню цій схемі?

Схема представлена ​​має обмежену можливість працювати. О. має PSRR які не дбають на маленьких варіації сигналу AM (цифровий сигнал не може виробляти амплітудної модуляції, але, ймовірно, запитаєте, вам необхідно перетворювача DA для AM). Величезні зміни харчування знизиться вихід liniarity ЧС-сигналу. Давайте переходити від теорії до практики. Що буде FM-носія і максимальної частоти сигналу AM модулятора ви плануєте працювати з цієї схеми?

2 the_risk_master я не експерт в області радіо і передачі даних, але я думаю, що ви повинні вказати ваші обмеження у вигляді технічного завдання першою. Реалізація останньої річчю в стадії проектування можна почати с.

Це не так просто, як здається. Я працював на перетворювач PAL TV. У цій схемі вона складається з трьох компонентів. 1 монохромних відео: до 5 МГц, 2 аудіо: на 5,5 МГц і 200 кГц, смуга пропускання 3 кольоровість (колір): на 4,43 МГц тут, зверніть увагу, що аудіо і відео ніколи не стикаються з точки зору пропускної здатності (* аудіо на рівні 5,5, що складає 500 кГц від з відео) простий фільтр вистачає. інформація про колір в смузі відео (монохромний), але через це в даний час в відкат гасіння час горизонтальної синхронізації його фільтрують у часі Домин. так от (1) FM і AM насправді не об'єднані в частотній області (2) монохромного і кольорового сигналу тимчасового мультиплексування. Тепер приходячи в вашу точку зору, вважають, наприклад, що у вас є годинник 100 кГц для цифрового сигналу і ви обмежуєте серія 1, а потім серія від 0 до максимум 10 (за деякими метод кодування). то мінімальна частота цифрового сигналу буде 10 кГц. Ви можете використовувати

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back