Цифрові Частота

A

andrew257

Guest
Привет все

У мене виникають труднощі розуміння частоти в цифровому домені.

наприклад, якщо фільтра низьких описана с з частотою зрізу W = 0.5PI і частота є Ф = 2pi що є аналогом частоти?

частота є лише висловив або в градусах або радіанах НЕ Герца?

Чи може хто-небудь чітких цьому для мене

Ура

Енді

привет Енді, частота може бути охарактеризована як Гц, а також у радіан / сек або ступінь / сек.Останні часто називають радіан frequecy.У більшості текст книги W = 2 * PI * F

Декан

Для аналогових:
W: randians в секунду, F: циклів у секунду
Для digitial,
W: randians за samplef: цикли за зразок
Коли ДФ (1 / T) є частота, W і F, нормалізується частота:
F = F / Ф; W = WT.,-Pi <= W <= Pi; -1 / 2 <= F <= 1 / 2
Так, П. І. цифрової відповідний ДФ / 2 аналогових

OK остання відповідь зробив більше сенсу.Я до сих пор нахиляє вдається візуалізувати те, що частоти в аналог мого фільтра буде cutt Off на.

Ive зробили кілька клієнтських ліцензій, але вони коливаються від 1 до 10 Гц, що, безумовно, неможливо правильно?
робить вибірки силу того, що частота є cuttoff?

ура

Ендінаприклад, якщо фільтра низьких описана с з частотою зрізу W = 0.5PI і частота є Ф = 2pi що є аналогом частоти?

Коли ми перетворення аналогового сигналу в цифровий сигнал .... ми фактично карт аналогових частот діапазону [- ∞, ∞] для цифрових частот діапазону [-Ф / 2, Ф / 2] або [0, Ф ] ..
Таким чином, ви можете бачити, що існує не один на один між відображення аналогових і цифрових частот.
Тут все залежить від швидкості (ПС), на якому ви вибірки аналогового сигналу припустимо ...
Ура аналогового сигналу частота (F) = 100Гц
і у вас вибрали Ф = 200Hz.
Так UR цифрових частот (F) = F / Ф = 100/200 = 0.5cycles/sample = Pi радіанах / зразок

НО!!
Пі цьому радіанах / зразок також відповідає всім аналогових частот F (K) такі, що
F (K) = F K *
ПСЦі F (K) частоти називають псевдонімом частот для F.

Це причина, чому ми завжди вибірки аналогового сигналу на Nyquist курсу тим, що є один на один відображення між нашими частота діапазон інтересів і основних цифрових частот діапазону.

Для отримання додаткової інформації ... через книгу .. Цифрова обробка сигналів - принципи, алгоритми
І застосування: Proakis
І Manolakis (глава 1)

Привіт,
Sumit

Я думаю, що якщо частоти аналогового <ПС / 2, можна сказати, що аналогом частоти зрізу ДФ / 4, коли W = 0.5Pi.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back