Хіба це фільтр стабільною?

S

seyyah

Guest
У мене є 2 порядку sallen ключових фільтрів для фільтрації 100 кГц шим сигналу DC.Результат не повинен перевищувати 5V і внесок не перевищує 5V нормально.У мене є сумніви з приводу схеми, тому що я іноді отримати несподівані результати в моїй схемі, і я з підозрюваних, хоча я тут не може бути в змозі довести це.Чи можете Ви мені допомогти?Чи є ця схема має один недолік, або стабільності проблеми?Чи додати діод хомут на виході має побічний ефект?LM358 підходить для цієї схеми?Спасибо.
Вибачте, але вам необхідно увійти в акаунт це вкладення

Перш за все,
потрібно перевірити фільтр відповідь з програмою моделювання.
Як ви обчислити значення R і С?
Ваш lowpass має частоту зрізу кв.5 Гц!Це ваша мета?

LvW писав:

Перш за все, потрібно перевірити фільтр відповідь з програмою моделювання.

Ваш lowpass має частоту зрізу кв.
5 Гц!
Це ваша мета?

Для моделювання можна використовувати кожен з наявних програм, звичайно.
Наприклад PSpice (оцінка безкоштовно) або LTSPICE (вільною від linear.com).

Але одне питання: Чому ви згадали 100 кГц?Є конкретний загасання необхідно на цій частоті?Як ви бачите, Sallen ключ топології створить певні проблеми в цій частоти - по крайней мере, при використанні досить простих opamp як 741 або LM324.

Що стосується діодів: Якщо внесок не перевищує 5 вольт на ouput також ніколи не буде рости вище 5 вольт, як отримати від фільтра нижче, ніж 1.

Я фільтрації постійної частоти сигналу, який знаходиться в 100 кГц.

seyyah писав:

Я фільтрації постійної частоти сигналу, який знаходиться в 100 кГц.

seyyah писав:LvW писав:

Перш за все, потрібно перевірити фільтр відповідь з програмою моделювання.

Ваш lowpass має частоту зрізу кв.
5 Гц!
Це ваша мета?

У LM358 є занадто повільним бути 100kHz фільтра.
Ви можете розраховувати отримати її напруга на пальцях однієї руки.Його вбили Збій ставка вище тільки 5kHz на низькому виході гойдалки.

У OPA2134 має подвійне opamp з напругою отримати 100 на 100kHz та гарний повного виведення вбив курс 220kHz.

Ладно, я не міг бути ясно, я думаю.Це шим сигналу на 100 кГц.Так що я не хочу фільтр деяких частотах.На самом деле мне нужна только DC компонент, який знаходиться на нульовій частоті.Тому цей фільтр робить усереднення вхідного сигналу.Результатом має стати DC середньому вхідний фільтр, який являє собою 100kHz шим сигналу.Так що всі частоти компонентів повинні бути відфільтровані.Практично це буде 10 Гц і вище.Slew ставка не є дуже важливим у моїй заявки до тих пір, як вона страждає набагато оскільки вона не вимагає негайного реагування.Я перевірки lm358 з сигналом генератора і тепер я не міг бачити основні проблеми.Я охопив частот від 1кГц до 12 МГц (lm358 має BW 1 МГц).З моменту введення має постійну амплітуду і
обов'язок циклі, я не виявив несправність.Крім того, я постійно на постійній частоті 100kHz й охопив введення амплітуди від 0 до 10V, і не було ніяких проблем знову.Я був відносно LM358 якщо не відповідь на сигнал, або воно може клямки діяльність або ж вона може не працювати близько нуля
і т.д. Але це, як видається, не є проблемою.Але я як і раніше, не буде використовувати його, по крайней мере для операційної температура питання.Я opa2735 в моїй руці.Чи є це opamp підходить для цієї задачі?Додано після 21 хвилин:Я зрозуміла, що на деяких частотах, наприклад 500Hz, 5kHz, 10kHz вихідний змін небагато.

Я бачив підручники про активних фільтрів, коли вони говорять про реакції на opamp повинна перевищувати відповідь фільтра.Вони свідчать про lowpass фільтр, де скидали відповідь повертається на високих частотах, коли висока частота відповіді на opamp не є адекватним.

У OPA2735 дуже шумно і має частотних характеристик, що не є достатнім.

У LM358 (і його сестра в LM324 Quad) є першим малої потужності opamp.Так що є що потрапило вбив курс, де він навряд чи робить його 5kHz на 13V с.При поставці від 10V до 15V його частотна характеристика полягає в тому, щоб тільки 300kHz, де її отримати: 1.

Audioguru писав:

Я бачив підручники про активних фільтрів, коли вони говорять про реакції на opamp повинна перевищувати відповідь фільтра.
Вони свідчать про lowpass фільтр, де скидали відповідь повертається на високих частотах, коли висока частота відповіді на opamp не є адекватним.

.................

.................

.

Якщо швидше opamp використовується тоді Sallen та ключові lowpass фільтр відмінно працює на більш високих частотах.
Навіщо використовувати старий і самий повільний opamp до 100kHz фільтр?

Audioguru писав:

Якщо швидше opamp використовується тоді Sallen та ключові lowpass фільтр відмінно працює на більш високих частотах.

Навіщо використовувати старий і самий повільний opamp до 100kHz фільтр?

Я завжди використовував неприєднання інвертірованіе Sallen і основні фільтри з швидким opamps і вони завжди працювали відмінно.

Коли я вперше побачив потрапило ефективності роботи LM358 і LM324 opamps з низькою пропускною здатністю і високою кросовер перекручування тоді я ще не використав їх з тих пір.

Для вашої інформації, я доклав малюнок (PDF) 4 порівнюючи різні Sallen Ключові структури (імітація з SPICE).Моя рекомендація для Вас є simualte самі і переконайтеся, незадовільні результати в позитивному SK структури - незалежно від типу opamp.
Вибачте, але вам необхідно увійти в акаунт це вкладення

Коментар до цифру:
це було метою, щоб показати властивості кожного топології для більш високих частотах (стовп на 50 кГц).

Для частот нижче полюса останні 2 структури штрафу, однак цю проблему на більш високих частотах позитивні SK фільтр
і раніше, існують.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back