Створення синусоїди використанням методу ШІМ

M

Maverickmax

Guest
Привіт Поки я розумію, для генерації синусоїди довідкову таблицю. Тепер мені потрібно знати, як створити алгоритм для використання таблиці з ШІМ з метою отримання синусоїдальної хвилі. Будь-який хороший підручник або посилання для мене, щоб розвивати своє розуміння цієї області? Maverick Макс

Maverick Макс періоду ШІМ повинна бути набагато коротший, ніж синус період хвилі. Скажімо, наприклад, період ШІМ становить 256 графів і Є 36 PWM періодів, протягом періоду синус хвилі (кожен період ШІМ 2 * pi/36 радіан або 10 градусів). Давайте припустимо, що на нульове значення, ми використовуємо PWM періоду в 50%. Негативний дорівнює 0%, а позитивний на 100%. Для кожного періоду ШІМ, можна використовувати синус таблиці, щоб визначити, що ваш робочий цикл повинен бути. Для гріха (0), ШІМ = 50%, кількість = 128. Для гріха (2 * pi/36), ШІМ = 59%, кількість = 151, за гріхи (2 * PI * 2 / 36), ШІМ = 67%, кількість = 171 і т. д. Так що ваш вихід високий для 128, низьким для 128, високою для 151, низька для 256-151 = 105, висока для 171, найнижча за 85, і т.д. на протязі всього періоду синусоїди. У принципі, все, що вам зробити, це порівняти врозріз з відповідним значенням в таблиці. Результат порівняння дає стан вашої продукції.

привіт, PFA Заявка записку для AVR MCU для генерації DTMF використанням ШІМ. це повинен сказати вам, як генерувати синус PWM Усін хвилі.

[Цитата = jonw0224] Maverick Макс періоду ШІМ повинна бути набагато коротший, ніж синус період хвилі. Скажімо, наприклад, період ШІМ становить 256 графів і Є 36 PWM періодів, протягом періоду синус хвилі (кожен період ШІМ 2 * pi/36 радіан або 10 градусів). Давайте припустимо, що на нульове значення, ми використовуємо PWM періоду в 50%. Негативний дорівнює 0%, а позитивний на 100%. Для кожного періоду ШІМ, можна використовувати синус таблиці, щоб визначити, що ваш робочий цикл повинен бути. Для гріха (0), ШІМ = 50%, кількість = 128. Для гріха (2 * pi/36), ШІМ = 59%, кількість = 151, за гріхи (2 * PI * 2 / 36), ШІМ = 67%, кількість = 171 і т. д. Так що ваш вихід високий для 128, низьким для 128, високою для 151, низька для 256-151 = 105, висока для 171, найнижча за 85, і т.д. на протязі всього періоду синусоїди. У принципі, все, що вам зробити, це порівняти врозріз з відповідним значенням в таблиці. Результат порівняння дає стан вашого виходу. [/Quote] повболівати за надану мені деяке уявлення ... що про використання частоти ШІМ, такі як 5 кГц і генерувати 500Hz а FCLK є 40МГц? Чи потрібно мені forumla до detemine це? Maverick Макс

для 256 кілок для кожного імпульсу ШІМ як jonw0224 сказав, вам потрібно; F (CLK) = F (PWM) * 256 в вашому прикладі: F (CLK) = 5000 * 256 можна використовувати дільник частоти для отримання цієї F (CLK).

Привіт Так як мені вдалося зрозуміти, як генерувати синусоїду. Тепер мені потрібно знати, як змінюються частоти (швидкості). Хто-небудь знає як це зробити? Maverick макс

Ви можете змінити свій PWM періоду або (що більш переважно) ви можете змінити кількість періодів ШІМ в синусоїди період.

Чи є у вас для мене прикладом для здійснення змінної частоти? Maverick Макс

Ви можете використовувати RC годинник джерел, таких як LM555

Насправді Im більше зацікавлені в програмне забезпечення ... Maverickmax

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back