Реєстрація файл або єдиний реєстр?

E

eexuke

Guest
Шановні все, якщо я хочу використовувати один порт пам'яті розміром 16 * 4bit, у мене може бути два варіанти: 1) [63:0] single_reg; 2) рег [3:0] reg_file [15:0], коли Я синтезувати ці два в Вашингтоні, який є більш популярним? Крім того, якщо у мене є більше одного порту на чіпі пам'яті, скажімо, 1 КБ, я повинен використовувати синтезовані зареєструвати файл або використовувати SRAM надаються ливарного? Заздалегідь велике спасибі!

Другий варіант не синтезованого. Я думає есенції з двох не робить ніякої різниці. Якщо ви хочете більше більше regfile, просто використовувати SRAM, а не в регістрах.

[Цитата = wkong_zhu] Другий варіант не синтезованого. Я думає есенції з двох не робить ніякої різниці. Якщо ви хочете більше більше regfile, просто використовувати SRAM, а не в регістрах [/quote] Привіт, wkong_zhu:. Дякую за відповідь, але я хочу, щоб прояснити дві речі: по-перше, я пам'ятаю, як якщо б 2) вибір також синтезованого. Якщо це не так, як люди описують синтезованого regfile? Не могли б ви перевірте з цього приводу? По-друге, 1) і 2) є різниця, на [63:0] single_reg, декодер повинен мати можливості для вирішення кожного біта від 0 ~ 63; для [3:0] reg_file [15:0], декодер може потрібно тільки адресу 0 ~ 15. Правильно я кажу?

Привіт, eexuke, Ви можете визначити регістр-файл порти, але не використовувати цей формат: [3:0] reg_file [15:0]. Синтез інструмент не може зрозуміти цей синтаксис. Як правило, ви можете отримати реєстр файл з третьої частини, як SRAM. Ви можете знайти деякі впровадження інтернет-сайтів. Розмір регістра-файлу і розмір регістрів різні. Пізніше більше. Харчування так. Удача

привіт .. У випадку, якщо у хочу використовувати [3:0] р [15:0] Ви можете зробити це, визначивши чотири різних р-Джайлс з [15:0 [а потім за допомогою декодера для визначення якої зібрати активних. Для більшої ємності я також рекомендую модулі SRAM. Я сподіваюся, що це допомогло. Nitu

Привіт, другий варіант також синтезованого, але це не popular.Usually ми пишемо р [3:0] reg_file_1, рег [3:0] reg_file_2 і так далі. Крім того, я рекомендую вам написати рег [3:0] reg_file [0:15], не reg_file [15:0], хоча остання не має помилки. Якщо SRAM є 1k, я рекомендую вам використовувати регістри. регістрів невеликій площі. Якщо число регістрів велике, SRAM перевершує. 1bit зберігання осередків ОЗУ менше 1bit зареєструватися, але SRAM має адресу декодування логіка, яка overhead.At той же час, SRAM повинна включати BIST тест логіки. Так що якщо зберігання мало, накладні витрати SRAM є дуже великим. Але зберігання великих, SRAM має перевагу. Claint

Звичайно останнього, і якщо вам потрібний великий SRAM, то вам краще використовувати пам'ять компілятор для генерації. Тому що одна-порт SRAM блок займають лише 6 Чан., І кожен регістр необхідно 10-14 переходів.

Як правило, на додаток до використовували клітини бібліотеки, компанії має якесь макросів використовується для малих спогади (не більше, то 32x32, навіть на меншу Віраж / Artisan / ... пам'ять може мати меншу площу). Загальна назва зареєструватися масиви, засувка масиви, і т.д. Якщо у вас немає нічого подібного, ви можете використовувати опис, як один ви дали. До речі, обидва вони synthesisable якщо ви використовуєте останню версію DC (якщо ви не впевнені, будь ласка, використовуйте перший). І як дасть той же результат, тому що sythesis інструмент (як я знаю) не роблять ніякої оптимізації використовуються для користувача реалізації пам'яті.

Немає великої різниці між цими двома вибір я думаю. А може бути, що розділяє цих регістрів, тим краще. Такі, як, рег [3:0] reg_0; рег [3:0] reg_1; ..... рег [3:0] reg_15;

може хто-небудь сказати мені, що diffenence між зареєструватися і зареєструвати файл у ASIC дизайн?

як синтезованого і повинні мати той самий результат. тому що вони всі регістри. Вам потрібно пам'яті компіляції, щоб отримати більш малі розміри, так що ви хочете, один порт барана.

Я думаю, що я другий є більш популярним. тому що він буде використовувати менше ресурсів маршрутизації. Якщо ви використовуєте барана 1K, ви повинні використовувати SRAM надаються ливарного, площа буде менше. [Цитата = eexuke] Шановні все, якщо я хочу використовувати один порт пам'яті розміром 16 * 4bit, у мене може бути два варіанти: 1) [63:0] single_reg; 2) рег [3:0] reg_file [15 : 0]; Коли я синтезувати ці два в Вашингтоні, який є більш популярним? Крім того, якщо у мене є більше одного порту на чіпі пам'яті, скажімо, 1 КБ, я повинен використовувати синтезовані зареєструвати файл або використовувати SRAM надаються ливарного? Заздалегідь велике спасибі! [/Quote]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back