Підключення декількох 8052 мікроконтролерів на автобусі

H

hed

Guest
Привіт, хлопці, я будую систему, в якій кілька 8052 будуть спілкуватися один з одним за допомогою передачі повідомлень. Відстань між микроконтроллером буде варіюватися в діапазоні від 1 метра до 50 метра. Там буде майстер мікроконтроллер, який буде відправляти повідомлення всім іншим (ведений) мікроконтролерів. Раб мікроконтролерів також зможуть відповісти на господаря. Тим не менш, не буде зіткнень, коли 2 рабів відповісти на головне в той же час. Я маю на увазі якусь RS-232 автобуса за допомогою вбудованого в UART з 8052. Може я просто підключити всі Tx контактів рабів Rx контактний майстра і Tx контактний майстер на всі контакти Rx рабів? Чи буде ця конструкція працювати? Хто-небудь може підказати, як це можна зробити. Або ж, якщо Є деякі інші способи роботи цього. Велике спасибі Hed

Салам, Пошук "Заключне слово 8051" Книга на EDABoard. І прочитайте главу 10 (я думаю) про "Мережа використанням 8051" Bye

Привіт, ну, ви знаєте, RS485, RS232 Tx становить 1 до 1 Rx, RS485, може бути, і від 32 до 32. Перевірте RS485 чіпів TI або НБК або Moto. Cheers, Деві Чжу

Як CAN стандартної роботі? Як я інтерконекту 8052s? Чи повинен я використовувати будь-підсилювач для сигналів для подорожі 50 метрів? MAX232? Завдяки Hed

50 метрів? Ось це відстань, я думаю, що RS232 стандарти не будуть більше працювати належним чином у тому, що відстань, спробуйте RS485, краще.

8O R232 прекрасно менше 10 метрів, так що краще використовувати RS485 IC.And ви системи, работорговець MCU тільки відправляти meseage після отримують майстер `и reguestion.I думаю, він відповість вам мети.

Насправді, на практиці RS232 може працювати протягом 50, а тільки з низькою швидкості, низького шуму. Я зробив це з 4800bps, що це правильно. У вашій системі, я думаю, ви можете спроектувати асинхронний сервер або використовувати RS485. Асинхронний сервер пристроїв RS-232 порт майстер і багато порту RS232 клієнта. Провідне пристрій пристроїв опитувань клієнтів і чекати відповідей від клієнтів.

Я вважаю, що якщо ваш запит становить менше 12 метрів, і лише два MPU в автобусі. Ви, можливо, можна використовувати RS232 автобусі. Але якщо ваша МПУ більше 2 рис або відстань між мікропроцесором і MPU більш ніж на 12 метрів. RS-232 протокол може бути, що не підходять програми. Ви можете розглянути RS-485.

Привіт Якщо використовувати RS-485 Якщо використовувати RS232, то топологія: TX1-> RX2 TX2-> RX3 TX3-> RX4 ... TXN-> RX1 (ж кільцевої шиною) не майстер і работорговець. Якщо частини отримують нове значення, це перевірити дані: - якщо це дані приймача .-> обробки даних - Якщо ні, то передавати дані на це TX. (Те ж саме на ретранслятор).

Так, що вам потрібно зробити, це можливо і доцільно. Ключ знаходиться на рабів. Раб, який має дозвіл майстра могли володіти автобус з певним періодом. Я називаю це як загальну послідовну шину. Відстань ще одна проблема. Оптична розв'язка може бути гарним способом продовжити вашу RS232 ДО 1 км.

просто використовувати CAN або wiznet обладнання TCP-IP модулів. CAN є serisl операційної автобуса в диференціальному режимі і може працювати на швидкості до 1 Мбіт, а на 100kbps @ 1 км довжини. заклад

Я думаю, використовувати оптичне рішення ізоляція може бути дешевшим, ніж CAN рішення. Хоча оптичне рішення пара досить старий, це легко зробити на малій швидкості.

8051 (і його похідні) є відмінним MCU на цей вид зв'язку, оскільки він підтримує - в апаратній - багатопроцесорні режим, який використовується дев'ятий біт в послідовний потік вказати адресу байта. Таким чином, він дуже простий, щоб уникнути зіткнень в повідомленні. Багатоточкової RS-485 топологія ідеальний шлюб на цей режим зв'язку, і я використав його кілька разів з великим успіхом. Як тільки я використовував MCU вузлів в якості ретрансляторів на кілька кілометрів 4-жильний кабель, 2 електричні і 2 даних, і майже не було помилки зв'язку й ті були виявлені прості КПР. Ви повинні реалізувати тільки дуже простий протокол - забудьте про CAN, TCP / IP і будь-які складні, зробити його простим. 8051 + RS-485 комбо такий надійний і простий в реалізації - я просто люблю його! : Spoko: / Rambo

в межах 15 метрів, ви можете використовувати RS232 @ 115 кбіт з використанням екранованих кабелів. Це відстань може бути збільшена, якщо швидкість передачі даних підтримуються на низькому рівні. вищі передачі даних і великі відстані (1,2 км макс.) -> RS485.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back