Про поле резистор для аналогових схемних ..

G

Guest

Guest
На додаток до RSH, я бачив модель карти, яка включає в себе падіння напруги коефіцієнт (2-го порядку), температурний коефіцієнт розірвали.Довжина і ширина ссЕЕзе' вважаються добре.Я ставлю питанням, якщо складне поле модель резистора дійсно необхідна для аналогових дизайн?Це важка робота моделлю з такими параметрами (W, L, R, Rend ...) врешті-решт.

Температури та напруги залежать зміни в резистори цінності не можуть бути дуже важливими, коли відносини, а не абсолютні значення резисторів важливо.

Але в деяких випадках, таких як CONSTANT ГМ ланцюга зсуву, RC фільтрів і т.п., абсолютні значення резистора має велике значення.У таких випадках використання точної моделі резистора корисно під час перевірки на кутах [температура, процес, VDD варіацій и др.].

Я сподіваюся, що вищезазначена інформація була б допомога.

Основним аспектом полікремнія при проектуванні як резистор: розмір зерна.

Полікремнія, як ми знаємо, НЕ кристалічного в природі; більш напівкристалічних.Таким чином, ефективний опір не є "лінійних".Для досягнення поблизу лінійного опору (Ом закону), вам потрібно мати мінімальну ширину для підлоги.Потім за допомогою шириною 1 розміру блоку, а потім розрахувати довжину "Розмір блоку", а потім ви закласти його.Модель стає трохи краще стабілізувалися і, отже, вам не потрібно турбуватися про ефектів другого порядку, якщо тільки, якщо ви збираєтеся бути занадто точності.(В цьому випадку виконайте наведені вище і зробити все як резисторів великий лінійний, немає поворотів сили; тобто 3-D корпусі, проблема LVS maynot Get It!)

Однак, після планування, Монте-Карло аналіз допоможе визначити темп, напруги або Etch ефект має помітний вплив на схеми.Монте-Карло аналізу мають сенс тільки тоді, коли ви одержите мінімальну ширину правильно.

Особистий досвід: При проектуванні мого операційні підсилювачі, хв Ширина було 7um (зерно sizeis набагато менше).Я працював як 14um (занадто консервативним, але працює!).Мені було потрібно близько 3.8kΩ.Кожен кв ~ = 1 кОм.Тому моя довжина близько 50um.Його більше, але розмір зерна не вплине на моє операційні підсилювачі продуктивності.Thats що мені потрібно.Якщо ви не надають великого простору, а потім піти на 10um або навіть 7um.Він повинен працювати.Моя сфабриковані операційні підсилювачі працюють дуже близько до моделювання ....

Нарешті, переконайтесь, що у вас достатньо контактів на обох кінцях ...вони можуть падати ефективність.Основне правило: якщо падіння резистора кінця і вихідних ланцюгів, який живить опір ≥ 5 ~ 10 мВ, то у вас є проблеми ...Малюнок з контактного опору і зробити необхідну кількість контактів, так що паралельно опір менше.

Сподіваюся, що це допомагає ..

Srivats

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back