Проблема з послідовним портом інтерфейсу

F

froten

Guest
Привіт, Im Трінг написати програму для AT89C51, який може відправляти потік на один символ (що 5) до комп'ютера, я написав цю програму, але вона не працює, тому що я не бачив сигнал, що йде з-Tx контактний використанням osciloscope. програми виглядає наступним чином: мов TMOD, № 20 MOV TH1, # -3 мов SCON, # 50 SETB TR1 ЗНОВУ: мов, "5" ACALL TRANS командою SJMP ЗНОВУ ТРАНС: мов SBUF, ТУТ: JNB TI, ТУТ CLR TI відставку наприкінці buad ставка повинна бути 9600 біт. Я фактично не підключати схему до комп'ютера, тому що коли я використовую osciloscope я не бачу будь-якої сигнал на виводі Tx. Я доклав обидві ASM і шестигранні за додатковою інформацією. Будь ласка, будь-яка допомога в цьому питанні цінується як дуже важливо для мене, щоб змусити її працювати.

Спробуйте Thos код:
Code:
 мов TMOD, # $ 20 MOV TH1, # -3 мов SCON, # $ 50 SETB TR1 ЗНОВУ: мов, # "5" ACALL TRANS командою SJMP ЗНОВУ ТРАНС: мов SBUF, ТУТ: JNB TI, ТУТ CLR TI відставку наприкінці [/ код]

Як ви думаєте, що цей код буде працювати, як це коштувало мені перепрограмувати мікроконтролер.

Що ви маєте на увазі під це буде коштувати вам, в.о. платити гроші за програмування тха тс!

[Цитата] Як ви думаєте, що цей код буде працювати [/ цитата] Як ви думаєте, що цей код не буде працювати? Bassically код правильно, проблема ви не ставите шістнадцятиричних префікс ([б] $ [/B]), і негайно префікс даних ([б] # [/B]) Ось список ви зробили помилку : [код] мов TMOD, № 20 [/ код] Мета цієї інструкції визначають Timer1 як режим 2 (автоматичне перезавантаження), але без [б] $ [/B] префікс ця інструкція визначає Timer1 як режим 1 (і інші TIMER0 біти установки). Це означає, що ви не маєте Швидкість передачі генератор для UART, тому [COLOR = червоний] послідовний порт не функціонує [/ колір]. [код] мов SCON, № 50 [/ код] ту ж помилку, причиною неправильної установки UART! [Код] MOV, "5" [/ код] означають: перемістити вміст пам'яті число $ 35 до

чому ви не використовуєте Keil і з кодами. це вирішить багато ваших проблем легко

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back