Проблема з каскадним дві схеми мікросмужкових

A

alard

Guest
Привіт,

Чи може хто-небудь сказати мені, що якщо у мене є резонанс на одній частоті, коли я два каскади мікросмужкових смуговий фільтр?Всі інші частоти Гаразд, за винятком однієї точки (див. додаток).

Очевидно, я можу видалити його за допомогою ідеальний ізолятор у період між 2 фільтрів.Чи є простий, але реальний спосіб її усунути?Я спробував використовувати єдиний незавершена але, здавалося, марно.

Кевін
Вибачте, але Ви повинні увійти, щоб переглянути це вкладення

Два каскадних фільтрів смугових буде турбувати смузі продуктивності, так як кожен фільтр розроблений з використанням широкосмугових 50 Ом (приблизно).У результаті може бути помилковий відповідь або деградації загасання придушення.

Коли фільтри каскадно, перший фільтр буде побачити невідповідність високою на її stobands, тому що навантаження складається з другої вхідний фільтр, який має низьку втрату повернутися в придушення в перший фільтр.Якщо ви не можете використовувати ізолятор (з достатньої пропускної спроможності) між двома фільтрами, може бути, ви можете використовувати буферного підсилювача (з достатньою пропускною здатністю).Або аттенюатор, якщо збільшення загальної вносяться втрат є прийнятним.Аттенюатор, розташовані між двома фільтрами поліпшить зворотні втрати навантаження перший фільтр буде побачити на суму в 2 *, де А ослаблення аттенюатора в децибелах.Таким чином, 3 дБ аттенюатор підвищити рентабельність втрати 6 дБ, що в багатьох випадках буде достатньо для придушення хороший продуктивності.

ОК, я бачу.Спасибо большое за ваше захоплююче пояснення!

Так, це правда.Просте пояснення в тому, що смуговий фільтр призначений для роботи з опором 50 Ом джерела, 50 Ом опору.Якщо дати йому щось на зразок короткого замикання в якості вантажу (наприклад, фільтр в його смузі може бути), ви не можете очікувати, що вона має той же дБ відмови.

Іноді вам потрібно щось на кшталт 3 дБ майданчик між ними.Вам не потрібно занадто великі втрати, тому що сигнал йде через нього у два рази - з виходу фільтра 1 на вході фільтра 2, один прохід, і відбиття світла на вході фільтра 2 назад до виходу фільтра 1 є другий прохід.Таким чином, 3 дБ аттенюатор підвищити рентабельність втрати навантаження на 6 дБ.

Крім того, без будь-якого ослаблення або ізолятор між двома фільтрами ви могли б багато нерівномірність у смузі пропущення - особливо, якщо два фільтрів є відстань між ними.

Крім того, не забувайте, що ви може звести нанівець більшість з фільтру, якщо відмова великий стоячої хвилі встановлюється між двома фільтрами.Припустимо, що вихідний опір фільтра 1 близький до короткого замикання.Припустимо, що вхідний опір фільтра 2 близький до короткого замикання.Тепер припустимо, що довжина лінії між двома фільтрів λ / 2, що у смузі частот.Ну ... колосальні великий стоячої хвилі буде створена між двома фільтрами, другий фільтр буде вважати, що вхідний сигнал на 40 дБ вище, ніж ви, хоча він був, і він видасть більш високу, навіть якщо ви добре в смузі обох фільтрів.

Якщо вам дійсно необхідно два фільтри серії (може бути, один фільтр в одній коробці, а другий фільтр другого корпусу з причин, EMI), але не може прийняти втрати аттенюатор або розмір / вартість феритових ізолятор, то я припустимо, що ви могли б спроектувати користувальницький фільтр для обробки без дивні стоячої хвилі між ними.Я хотів би дизайн вхідний фільтр у вигляді прямої від 50 до 50 Ом фільтра.Я хотів би дизайн другий фільтр діплексер, з парою полюсів у смузі до 50 Ом, з числом полюсів кращого в смузі пропускання реальної вихідний роз'єм.

Спасибі, хлопці, я дійсно це зрозуміла багато від вашої дискусії.

Головною причиною я використовував другий більш широкого діапазону БНФ, що я повинен видалити небажані смуги пропускання на нижніх частот в першій партії БНФ (ви можете побачити це в моєму завантажений файл PDF) ..Donno якщо є кращий спосіб зробити це.

biff44, могли б ви розповісти мені Pls більш докладної інформації або який-небудь матеріал про те, як дизайн цього діплексер?Я читав з Microwaves101.com про діплексер.Він говорить: "діплексер також може бути використаний для створення" відповідає "фільтр, який антивідблиску поза призначених пропускання".Я до сих пір не знаю, як це працює ...THX.

З найкращими побажаннями,
Кевін

це складна робота, вам необхідно maesue фільтра з опору по-перше, на частоті interst на другий фільтр (FO2).спробуйте налаштувати фільтр у вихідний імпеданс другою (на своїй частоті роботи FO2), з тим, що він дорівнює для спряженої з опір кулаком фільтра (на тому ж частота).Я маю деякі каскадний фільтр на 900MHz за допомогою цього методу, і вона працює!!

якщо він був корисним, будь ласка, натисніть допомогли мені ра боти,

Мехді

Це трохи складніше, але не так уже й погано.Ви зазвичай дизайн фільтр буде відповідати 50 Ом на обох кінцях.

Але в діплексер фільтр дизайн їх по-різному, за допомогою так званого "самостійно припиняється" прототипу нижніх частот.

Ну, а вихід смугового фільтра в діплексер ваш 50 Ом навантаження системи.Вихід у смузі діплексер фільтр 50 Ом чіп резистор.
Але там, де вони обидва комбінату (в шунт скажімо) на один вхід, придушення має наступні нормовані Admitance вводу:

1 мо реально в два стоп-зони
0 сім реальному -JY (е) у смузі пропускання

І смуга пропускання має наступні вхідні Нормована admitance:
0 сім реальному JY (е) у смузі
1 сім реального у смузі пропускання.

Отже, коли ви comine в два шунта на вхідних порт, на будь-якій частоті, вхід нормованих admitance є 1-JY (F) JY (F) = 1 і відповідають 50 Ом.

Ви можете знайти кілька прикладів Mathaie Молода і Джонс по Сингл припинено фільтрів.Є, ймовірно, ще кілька сучасних версій.

Як спрощення, Вам не доведеться використовувати той же число полюсів у смузі пропускання, як.Наприклад, якщо вам потрібно 5 полюсів смугового, ви могли б піти з 2 або 3 полюсів у смузі, як ви можете стояти хто з групи невідповідність КСВ, але тільки не багато.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back