Проблема з алгоритмічної підсилювач

L

littledog

Guest
Я, що беруть участь в освітньому проекті, і я хочу створити логарифмічний підсилювач на основі ua741. Після захоплення показує моя схема: діод 1N4148 Резистор Значення 33Kohms І результати в лабораторії і моделювання не відповідають результатам за наступною формулою: [attach = CONFIG] 62810 [/ attach ] Vin = 6v Vdd + = 15В Vdd =-15В Вт = 0,026 V, (струм насичення = Зворотний струм) = 25 нА (я взяв з діодів дані) Навіть моделювання результатів і результатів лабораторних досліджень не збігаються. Вина Моделювання (використання Multisim) ____ Лабораторії _____ Формула 6v => -0,552 _________________-0.523____ -0,231 5В => -0,547 -0,516 ____________________ -0,226 4v => -0,541 _________________-0.505_____-0, 221 Я не знаю, якщо я застосування правильної формули або, якщо це формула, я повинен використовувати. Чи є спосіб перевірити, які параметри використовувати Multisim для моделювання ua741 або діод 1N4148? Велике спасибі заздалегідь

Привіт. Яке значення для вас вставити »Vγ"?

[Список] [*] Vt = кТ / д залежить (лінійно) від температури (T). Споживана потужність діода - і тому температура його - залежить від струму [*] ток насичення ≠ зворотного струму. 25nA становить не більше діода. зворотний струм при 25 ° C. Тока насичення в 1N4148 моделі SPICE нижче. Тітце / Шенк книги, наприклад, стверджує, PSpice значення = 2.68nA. [*] Насиченість струмів окремих діодів поширюватися досить багато. Ви можете використовувати це значення для калібрування спеціальних експериментів лабораторії. [/ Список]

Я отримую значення в порядку ФА величини, модель SPICE діод має, наприклад, значення за замовчуванням 1е-14. Це просто неправильно припустити, що зворотний струм специфікація не має нічого спільного з чи в рівняння Шоклі.

Велике спасибі за ваші відповіді. Prototyp_V1.0 я використовую для 0.026v-Vγ. erikl використанням Is = 2.68nA замість 25nA результатів стати трохи ближче, але я повинен бути більш точним. МКО, так що, яке значення я повинен використовувати, знаходиться у наведеній вище формулі? Хто-небудь знає, якщо за допомогою цієї конфігурації я можу побудувати логарифмічний підсилювач?

Ваша схема працює в основному, для більш функціонального журналу перетворювача з температурною компенсацією, ви можете звернутися до літератури, наприклад, http://www.national.com/an/AN/AN-30.pdf Ви повинні чи використовувати значення в залежності від діода або транзистора характеристика наведена в таблиці. Вона повинна бути розрахована.

Якщо моя схема працює, я вважаю за краще використовувати цю базову конфігурацію і залишити складнішим в майбутньому. Як я можу розраховувати, якщо я використовувати цей діод: http://www.vishay.com/docs/81857/1n4148.pdf Я не знаю, як його отримати з специфікацій. Я буду вдячний, якщо ви можете дати мені руку.

Виберіть значення на свій розсуд з рис 1.

Наприклад: 25 ° вперед струму струму, який проходить через діод? І тоді я отримаю вперед напруги, від нього як можна отримати струм насичення? Це не обов'язково означає, що я дуже новачок.

Ваш перший пост, я був під враженням, що ви знаєте, як застосувати рівняння Шоклі. Це приблизно назад розрахунок.

Ви маєте на увазі: Is = Vin / (R * E * (-Vo/Vt?)) Я хочу знати, Vo, але я не знаю, це: (

... але я не знаю чи.: (
Розрахувати від значення Vo вашої лабораторії експеримент Потім візьміть середнє значення з цих значень Чи це значення Вашого індивідуального 1N4148 діодів І саме це я .. значить з калібрування в [URL = "# post972897 http://www.edaboard.com/thread228177.html"] моя відповідь вище. [/URL]

Велике спасибі за Ваш ответ. Так що я повинен встановити схему, а потім обчислити з моєї лабораторії і результати по формулі. Ця схема буде використовуватися для створення True-RMS Альтернативний безперервний перетворювач, і я буду створювати більше ніж один, так що я для калібрування кожного з них. Кожен раз, коли я хочу використовувати одну з цих схем мені доведеться калібрувати його знову? Чи є це строго необхідно, щоб це зробити, я маю на увазі калібрування схеми, щоб знайти чи або є інші способи?

Так що я повинен встановити схему, а потім обчислити з моєї лабораторії і результати по формулі. Ця схема буде використовуватися для створення True-RMS Альтернативний безперервний перетворювач, і я буду створювати більше ніж один, так що я для калібрування кожного з них.
Так. Якщо ви використовуєте діоди від тієї ж партії, їх чи значення повинні бути дуже схожі.
Кожен раз, коли я хочу використовувати одну з цих схем мені доведеться калібрувати його знову?
Ні, просто вважати температуру в Vt = кТ / д перспективі.
Чи є це строго необхідно, щоб це зробити, я маю на увазі калібрування схеми, щоб знайти чи або є інші способи
Не з цієї простої схеми, я думаю?. Якщо ви хочете бути незалежним від індивідуальних властивостей діода, ви хочете використовувати більш складні схеми, як один з тих, з Примітка додатків NS згадується [URL = "http://www.edaboard .com/thread228177.html # post973159 "] FVM над [/URL]. Крім того, це дасть вам температурної компенсації.

Я використовую цю схему: Але як ви можете бачити voltimeter значення в моїй схемі не те ж саме значення, як в перехідному моделювання. я взяв цю схему від: Велике спасибі заздалегідь

Це відомий стандартний cicruit, я відправив зв'язку з аналогічними схемами раніше. Я бачу деякі можливі проблеми з відсутніми конденсатори компенсації. Але ви не сказали, які проблеми ви спостерігали в перехідних моделювання. Вони можуть бути в кращому випадку здогадатися з представлених сигналу.

Проблема в тому, що результати моделювання Vout = -1,33 V з Vin = 3 В не збігаються результати від вартості (в результаті voltimeter) в схему, яка є -1,164 г

Передбачається, що ви використовуєте той же моделі аналізу перехідних процесів, я можу тільки уявити собі, неправильно установки моделювання. Не бачачи всіх вузлових напруг, я не можу коментувати можливі причини. Якщо ви використовуєте сумісний SPICE симулятор, ви можете також розмістити SPICE файл. Або вхідний файл популярного симулятора як PSpice, LTSpice і т.д.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back