Потрібно: піки та западини Алгоритм

J

JimTex

Guest
Я шукаю надійного algroithm для пошуку і характеризують піків і западин в даних часових рядів. Мій час ряд відносно короткий (500-1000 пунктів) та первинного піки та западини, не повторюються. Будь ласка, див прикладену зображення. Завдяки Джиму

Якщо проба менше, ніж у попереднє зразка, а також менше, ніж наступний приклад, те, що зразок корита. Подібна логіка може бути сформований, щоб знайти піків.

Ви повинні нижніх даних по-перше, в іншому випадку ви отримуєте занадто багато помилкових жолоби Ось приклад скрипта, я кинув разом: [розмір = 2] [COLOR = # 999999] Додано через 8 секунд: [/ колір] [/ розмір]% Створити Сигнал, який виглядає ніби як ваша т = 1:1000; шум = randn (1, довжина (сигнал)); сигнал = 10 * гріха (0,02 * т) + 4 * гріха (0,05 * т) + шум,% вихід Вихід вектор нулів = (1, довжина (сигнал));% НЧ сигналу, щоб позбутися від високочастотних змісту. Зверніть увагу, що% filtfilt дозволить уникнути зсуву сигналу. Точні значення фільтра% були оптимальної, поки вони не виглядали право [ба] = вершкове масло (4, .05); lowpass_signal = (filtfilt (б, в, сигнал)); ділянку (т, сигнал, т, lowpass_signal); назву ("Порівняння сигналів '); легенду (" Original "," фільтрувати ");% Знайти швидкість зміни відфільтрований сигнал нахил = Diff (lowpass_signal);% прогину:% Нульовий схилі, менше, ніж навколишні значення% Plug -1 в вихідний вектор в тому, що пік пляма%:% Нульовий схилу, більше, ніж навколишні значення% Plug -1 в вихідний вектор в цьому місці для г = 1: (довжина (сигнал) -6), якщо (ABS (нахил (я))

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back