Постійний струм SMPS

E

eem2am

Guest
привіт, я роблю, ізольовані, в автономному режимі, один транзистор вперед конвертер для ~ 10 Вт. Я заповненням контуру після діодний міст так що мій вхідний шини постійного струму брижі від 170 В до 340 В. вторинних налаштований, щоб забезпечити постійний струм 1 А, так як це індикатор живлення. Я використовую поточний резистор, компаратор LM393 і 4N35 оптико на вторинній стороні. ШІМ-контролер MC34025. Насамперед у тестуванні я просто використав еквівалент навантаження на 10 Ом. Коли я привів до влади чинного резистор у вихідний контур вихідної напруги через 10 Ом було від 8 до 10 В, брижі при Т = 5 мс. Коли я привів до влади чинного резистор в петлі випрямляча вихідна напруга дуже мало рябь, і виглядає відмінно підходить для мого світлодіодів, так як це означає що добре і постійно. Тим не менш, з почуттям резистор, як це в циклі випрямляча, напруга була всього 7 вольт через 10 Ом. Ви знаєте, чому регулювання було набагато краще з почуттям резистор в контур випрямляча і це сумлінну спосіб зробити це?

Не могли б ви опублікувати схему? Спасибо заранее Pow

привіт, ось моя схема спочатку на верху і вторинних під ним.
168wj0k.jpg
Крім того, це дуже галасливий, це кліщі (вихідний вольт стрибати дико і час від часу). Цокання зазвичай можна зупинити мене, схопившись за один з вихідних шапки або мені зворушливі виходу позитивної або негативної залізниці. Чохол також може іноді бути зупинений шляхом перемикання 390R Резистор пусковий назад в контур. Існує ще не EMC фільтр або Y шапки.

Так, нестабільною контроль слід очікувати при використанні компаратора, а не компенсуються підсилювачем для зворотного зв'язку.

[Цитата = FVM] Так, нестабільною контроль слід очікувати при використанні компаратора, а не компенсуються підсилювачем для зворотного зв'язку. [/ Цитата] Є безліч контролерів, які використовують гістерезисних контролю (компараторів в FB циклу) MC34025 НЕ один з них все ж. MIC2141 і MC34063 і його похідні "MC33063 і NCP3063, щоб назвати декілька. Вони дають незвичайні брижі вихід за певних умов, але вони надзвичайно прості у використанні не складні цикли стабілізуватися. EDIT Є набагато менше і простіше форуму світлодіодні драйвери там, особливо для 5W. Наскільки велика плата за цю справу? Всі ці магнітні і т.д. ІС

[Цитата] Є безліч контролерів, які використовують гістерезисних контролю. [/ Цитата] Так. Але циклу має бути розроблено з урахуванням цього факту. Цей дизайн не, я боюся. Я також згоден на ваш коментар щодо дизайну економіки. ETD54 ядро наприклад, могли б передавати кВт, а не кілька W. Ви можете зменшити число припущених частини по два рази, не змінюючи основного принципу функції, але, можливо, досягнення більш високої продуктивності. Я думаю, це експериментальний проект, але значно здатні поліпшення.

Дуже велике спасибі всім. да я зміниться ETD 54 до менших ядра. Що стосується зворотного зв'язку компенсації, чи буде він поліпшити стан речей, якщо я поклав конденсатора через резистор R17 струм сенс? Чи правда, що те, що я повинен зробити, щоб стабілізувати його полягає в затримці сигналу зворотного зв'язку, що петлевого посилення становить менше 1 на затримку відповідний зсув фази на 180 градусів? Ви знаєте, які компоненти я можу додати до стабілізації? (Крім моєї руки, яка стабілізує його, коли я захопити один з вторинних конденсаторів!) Я думав, нестійкою зворотного зв'язку викликані регулярні періодичні коливання, не випадково спорадичними дикі стрибки в Vout?

Сказав чутливих до натиснення насправді дивна і може вказати додаткові паразитні ефекти. Проектування регулярний контроль циклу частотної характеристики з запас по фазі буде основним кроком для досягнення стабільної роботи, я думаю. В якості однієї точки, вихідного струму компаратора LM393 повинні бути замінені компенсацією підсилювач, наприклад LM358. Існують, однак, деякі деталі, що впливають петлевого посилення, наприклад попереджувального генератор рампи. Через складної схеми, можуть бути й інші небажані ефекти. Як правило, вихід LC фільтр створює подвійний полюс в контурі управління, необхідно або нульовий (свинець терміну) або повільніше домінуючим полюсом для досягнення стабільності.

FVM, Слова подяки за відповідь ... Я ціную вашу пропозицію, що я говорю використовувати LM358, хоча в багатьох ізольованих форуму SMPSs, вони використовують TL431 http://www.fairchildsemi.com/ds/TL/TL431A.pdf .. на вторинній стороні, і це також як і відкриті компаратор колектора. Як ви думаєте, мій LM393 mimmicks TL431? спасибі за ваші цінні відповіді про це в будь-якому випадку.

[Цитата] Як ви думаєте, мій LM393 mimmicks TL431? [/ Цитата] основному немає. На відміну від компаратор, підсилювач частина TL431 компенсується стабільної роботи зворотного зв'язку, як шунт регулятора, тоді як LM393 не дозволяє стабільної роботи зворотного зв'язку. Резистивний дільник підключений до LM393 входи також не має сенсу, на мій погляд. LM393 (так само як і LM358) має загальний діапазон режим в тому числі негативні поставок та дозволить більш просту схему, менш чутливі до компоненту допусків. Але я не хочу переробляти кожен контур деталі.

FVM: - "LM393 не дозволяє стабільної роботи зворотного зв'язку" ..... З цього приводу TSM101 має відкритий колектор компараторів так само, як LM393 і використовується як регулятор SMPS ..... якщо ви бачите малюнок 3, стор 7 з таблиці .... TSM101 http://www.st.com/stonline/products/literature/ds/4950.pdf Насправді, на малюнку 3, стор 7 вище таблиці можна побачити, що С2, С3, R9 і R10 форму зворотного зв'язку компенсації компонентів навколо відкритих компараторів колектора. Крім того, TSM101 в ПІП: - http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/SGSThomsonMicroelectronics/mXyyvzt.pdf За допомогою цієї нової інформації, я задаюся питанням, якщо зараз ви можете подумати, що насправді, відкритий колектор компараторів LM393, як насправді добре для використання в SMPS це?

Різниця між компенсацією підсилювач і компаратор не має відношення до [я] з відкритим колектором [/I] вихід. Це питання частотної характеристики. Я бачу, що я не повинна взяти на себе занадто багато теорії ланцюгів.

Доброго дня, Слова подяки за відмінну відповідь. Я до сих пір intested в позбавленні від цього шуму вище схемі .... "цокати" (спорадичне V (пішов) стрибали) До речі, я зробив неізольованих версію цієї схеми на різні борту ... .. це практично ідентичні за винятком, що замість того, щоб я годував виходів LM393 comnparators в MC34025 помилково підсилювач неінвертуючий вхід (замість підключення колектора транзистора оптико до цього входу). Це неізольований версія працювала добре і була вільна від шуму. (MC34025 помилково підсилювача в обох випадках був розлучений як повторювача напруги) Я досі дивуюся, чому (вище наведені) ізольованою версії "цокати". Будь-яка допомога з вдячністю.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back