Питання про DSP / мікроконтроллер / Мікропроцесорні

G

gold_kiss

Guest
Привет All,

У мене є дуже загальні інтерв'ю питання до вас все мікроконтроллер / DSP / Мікропроцесорні експертів по цій групі.
Я хочу знати, які відмінності між кожним з них.
1) Різниця між DSP і (мікроконтролери, мікропроцесором)
2) Різниця між мікроконтролера і (ЦГЗ, мікропроцесорних)
3) Різниця між Micoprocessor і (ЦГЗ, мікроконтролери)

Ура,
Gold_kiss

Мікроконтролера Мікропроцесорна = периферійних пристроїв (портів, АЦП, таймер, контролер переривань, підрозділи зв'язку ...) ROM Рам

ЦГЗ спеціальний набір команд для розрахунку differance рівнянь.

Деякі ЦГЗ периферійних пристроїв (АЦП, таймер, ACIA ..), внутрішнє ОЗУ і ПЗУ.

Привіт,
УНЦ є підходять для простих додатків, які не вимагають величезних пам'яті і програму.Немає додаткової пам'яті, призначені для використання з цим.

Up Is до великих обсягів пам'яті і aminly комп'ютери.

ЦГЗ обробки сигналу оптимізовано UC.Тут є пристрої з малим і великим обсягом пам'яті, але в основному призначений для автономного застосування.Звичайно, є оптимізація архітектури для декількох вибірки даних в єдиний цикл для фільтрів.BRMadhukar

Привіт

Генеральна мета мікропроцесорів і мікроконтролерів стежити Архітектура фон Неймана (або CISC архітектури), де пам'яті даних і пам'яті програм мають спільні шина даних і адрес.Цикли виконання команд можуть бути різними для різних команд (в залежності від виду операції).

Остання високій швидкості мікроконтролери мають архітектуру RISC, де більшість інструкцій ухвалити єдиний цикл для виконання.

Digital Signal Processors стежити Гарварді, де архітектура пам'яті даних і пам'яті програм є окремі дані та адресу автобусів.Помножити і накопичуються, програма пам'яті вибірки і даних, записи в пам'ять все виконано в одному циклі.Стовбур зсув також виконані в єдиному циклі.

Здравствуйте,

-Uprocessor це процесор тільки в основному, потребам зовнішніх даних і програм і драйверів пам'яті і введення-виведенняДуже гнучкою, щоб побудувати складний і висока обчислювальна система влади.

-Ucontroller = CPU програма / ДАНІ пам'яті I / O деякі інші периферійні пристрої (UART, ADC, PWM, таймери, лічильники) alltogether в одному чіпі.Зазвичай менш потужний, але з меншими витратами, ніж sapce ради Uprocessor.

- ДСП = Uprocessor оптимізовано для обробки сигналу: множення і накопичення основного інструкцій.Доступ до пам'яті і організації.Speed MIPS.

Привіт,

Гам

Привіт
Подробнее для різних між DSP / UC / вгору

UP:
Дуже гнучка до нових тільки дизайн системи.Він є одним з основних підсистема тому вам доведеться потрібна пам'ять, периферійні ...для завершення системи.ЦС бере деяку систему такт для завершення однієї інструкції і дані одиниці з них байт, слово або навіть більше.

ЦС Утримання одного авторизації, а комплексного периферійної.Це realbility тому він часто використовується в промисловості і в додатках, які просять безпеки.Дані одиниці з них шматочок і розрядну обробку інструкцій з них є гнучким і дуже швидко.Швидкість УНЦ є не так швидко, як до

ЦГЗ спеціальних ир використовуються для обробки сигналу.Тому що, в ЦГЗ, є багато paralle multipy апаратних і суматор hareware тому вони беруть одного такту система навчання.Ussually, DSP може paralle процес 8 інструкцій за такт з низькою вартістю, високою продуктивністю ....Тепер, DSP ussually використання в бездротових пристроях, КПК або карту обробки сигналу.

Я сподіваюся, що моя відповідь може вам допомогти!
З повагою

ДСП = висока швидкість, з безліччю труднощів у застосуванні ...... Не так багато завантаження DSP своєму тільки для обробки

Мікроконтролер = Багато периферійні пристрої та надійний інтерфейс системи

MP = Ну загального застосування, призначення, орієнтованих.

Моя думка.

UP - процесор з відкритими адреси / шина даних для повної установки.
UC - з внутрішніх адрес / шина даних пов'язана з комплексною ROM / RAM.GPIO можливостями, і часто з додаванням периферійні пристрої.
DSP - здійснює основні завдання ЦГЗ простий MAC (Multiply-і-накопичення) ефективно.Операція проста, але апаратні помножувачі часто носять комплексний характер, тому що звичайно не реалізовані в мікроконтролерах.

Зверніть увагу, що часи змінилися, і відмінності між трьома розмило.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back