[Перемещена] Питання про microprossor основі дизайну

M

mr_vasanth

Guest
У нас є мікропроцесор з 16-розрядна шина адреси і 32 біт даних лінії. Припустимо, що у нас є тільки 16 КБ пам'яті, які будуть звертатися до цих мікропроцесором. Щоб отримати доступ до 16 Кбайт пам'яті адресний рядок LSB 14 біт адресному рядку достатньо. Але що станеться, якщо мікропроцесор намагається отримати доступ до деяких місці, яке знаходиться за межами 16Кб? Яким воно має бути оброблене в той час як ми робимо на базі процесора дизайну?

Але що станеться, якщо мікропроцесор намагається отримати доступ до деяких місці, яке знаходиться за межами 16 Кб
Це може багато в чому залежати від схеми декодування адреси реалізованих в процесорі і схемотехніка?. Як правило, в реальних апаратних вона може бути визначений або просто обернути навколо, звертаючись ж реалізуються зберігання знову і знову.
Як воно має бути оброблене в той час як ми робимо на базі процесора дизайн
Я не впевнений, що цей потік належить «Електронні елементарні питання" розділу. Є процесор дизайн робиться в HDL? Якщо це так, я думаю, що ми повинні рухатися потік більш відповідний розділ. BigDog

Привіт BigDog, Чи є у вас ідеї, коли ми вийдемо адресний простір не визначено, коли у нас буде обернути навколо і коли доступ до тієї ж реалізована зберігання. Я просто хочу, щоб поглянути на різницю в архітектурі умовах.

З 64 адресний простір, 16K присутній і верхньої лінії адреси не декодується, 16K б просто відбивали 4 рази. Так місцях 16384, 32768, 49152 буде такою ж, як місце розташування 0. Місця 16385, 32769, 49153 так само, як місце розташування 1, і т.д. (поки ви не потрапили в наступну зону дзеркала). З дзеркальним = не "копією" місцеположення / область пам'яті, але один і той же "видимим" в декількох різних місцях. Так що пишіть місцеположення 16384, читав, що вартість від місця розташування 0 і т.д.

@ RetroTechie - Гарне пояснення. Я насправді є кілька ранніх платах розвитку, які демонструють таку поведінку. @ Mr_vasanth - Очевидно, щоб уникнути цього оберніть навколо / дзеркальне поведінку всіх адресному рядку повинні бути використані в схемі декодування. Я хочу, щоб перемістити цю тему в більш підходящий розділ, як я відчуваю, що тема виходить за рамки елементарних електроніки. BigDog

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back