ПІК в ПОС по RS485 інтерфейсу

F

fuzzzy

Guest
Привіт, я намагаюся підключити 2 PIC16F876 по RS485 використанням SN75176 трансивера. Я хотів би використовувати напівдуплекс конфігурації, так що я керувати RE і DE контакти суміщені від порту C5 що а завжди дорівнює 0 (отримання). Він буде встановлений 1 до transimitting, а потім повертається до 0. Я використовую контакти C6 і C7 для прийому і передачі даних. У мене деякі проблеми в comunication.After багато спроб я зрозумів, що, коли один ПІК transimts даних здається, він отримує те, що він передається, і це буде заповнити приймального буфера. так transimitting рис отримує ті ж дані, які він посилає. і коли інші рис tryes для передачі даних першого рис не може декодувати дані. Я перепробував всі конфігурації запропоновані в таблиці, щоб видалити упередженості, 120 Ом резистори і так далі, але це те ж саме. так що я повинен виключити проблеми на лінії. Що ви пропонуєте спробувати? Як я можу вирішити цю проблему? спасибі! Ps я програма моя ПІК використанням CCS C

Схоже, у вас є відлуння проблеми. Те, що ви повинні спробувати, щоб відправити спочатку пропозиції (команди), і протягом цього періоду часу, не допускайте, щоб бути прочитано перший ПОС. Після передачі в одному напрямку завершена чекати відповіді від інших PIC ..

Якщо ви читали документації на SN75176 і PIC16F876 ви побачите, що одержувач SN75176 має мінімум VOH від 2,7 і RC7 контактний ПОС має мінімальний VIH від 4В 0.8VDD = (в даному випадку). Очевидно, що чіпи не є електрично сумісні, тому ви повинні почати вирішення цієї проблеми. / Rambo

Проблема в тому, що ви не відключите прийом на 75 176 протягом transmision. Перевірка логічних рівнів на RE і DE контактів під час transmision. Дивіться з osciloscope на виведенні Rx від 75 176 протягом transmision (RE висновок на високому рівні). Ви повинні мати постійний високий рівень на цьому висновку.

привіт fuzzzi, "проблема" ви бачите, це нормально з RS485, якщо ви не відключите receibver як marie65 писали ви завжди будете також отримувати те, що ви передаєте :) Як програма в CCS ви можете знайти CCS форум за ключовим словом RS485, і ви знайдете багато корисної інформації, навіть деякий вихідний код, як у цій темі: http://www.ccsinfo.com/forum/viewtopic.php?t=21909&highlight=rs485 сподіваюся, це допоможе

проблеми, яку ви на місці, є те, що я передбачав. Я tryed багато рішень. У мене є контактний RE і DE з sn75176 пов'язаних з виведенням toghrter C5 ПОС. Я вручну покласти високих контактних c5 і після transission або після закінчення певного часу я ставлю вручну його. але проблема така ж, а також в # використовувати RS232 є можливість контролювати цей висновок автоматично і в цьому випадку проблема ж! Коли я tryed цю конфігурацію ПІК 16f84A у мене не було цієї проблеми! transission було чудово! Код майже те ж саме!

Ну, що штифт 16F84A ви використовувати для отримання даних? / Rambo

За 16F84A дані порту B має TTL-входами, тобто сумісні з SN75176. Це проблема з 16F876 - його вхід штифт [б] не [/b] електрично сумісні з SN75176. "Високий" рівень вихідного сигналу SN75176 не досягає мінімально необхідного напруги на контактну C7, тому логічний рівень в «заборонені» зони. Крім того, отримати висновок з SN75176 ставиться в високоімпедансное режимі, коли ресивер вимкнено, так що виведення C7 можна підслухати передавальної частини SN75176. Ви могли б обійти цю проблему, поставивши підтягаючий резистор (спробуйте 1 кОм чи менше) на виведенні С7 16F876. Однак, якщо ця конструкція буде використовуватися в "критичних" пристрій я настійно рекомендую вам перебудувати його з сумісних чіпів, або рівня перемикання, в іншому випадку зв'язок може потерпіти невдачу, якщо, наприклад, температура навколишнього середовища піднімається пару градусів. Що робити, якщо пацієнт помирає через цю невдачі? За кого ви будете звинувачувати те, Texas Instruments? Моя точка зору полягає. Читати дані - [б] і все це [/b] / Rambo

Я згоден, все, що ви говорите про читання таблиці і безпеки. це прототип, і я можу його змінити. Я вибрав цю конфігурацію, тому апаратного USART цього рис. Еврі схему я бачив Evere використовував два контакти C6 і C7 для послідовної зв'язку, іноді пов'язане з sn75176 або максимум 485. так що я повинна це було правильне рішення. Зараз я намагаюся побачити, що відбувається дотепність підтягаючий резистор. спасибі за вашу підтримку

Привіт, я, нарешті, це вдалося! здається, дуже нерозумно зараз! Проблема була встановлена ​​правильно TRISC. Я встановив TRISC7 = 1 і все нормально зараз. два моїх рис прекрасно спілкуватися без вина!

код працює? ви не заперечуєте, щоб розділити їх? Я буду використовувати той же метод спілкування з вами. Спасибо

якщо років ур код працює, будь ласка, поділіться з нами

[Цитата = fuzzzy] Привіт, я, нарешті, це вдалося! здається, дуже нерозумно зараз! Проблема була встановлена ​​правильно TRISC. Я встановив TRISC7 = 1 і все нормально зараз. два моїх рис прекрасно спілкуватися без вина! [/QUOTE] це вірно. 90% часу, саме ці маленькі речі.

[Цитата = funnynypd] [цитата = fuzzzy] Привіт, я, нарешті, це вдалося! здається, дуже нерозумно зараз! Проблема була встановлена ​​правильно TRISC. Я встановив TRISC7 = 1 і все нормально зараз. два моїх рис прекрасно спілкуватися без вина! [/QUOTE] це вірно. 90% часу, саме ці маленькі речі. [/ Цитата] [цитата] Я хочу приклад коду [/ цитата]

[Цитата = fuzzzy] Привіт, я, нарешті, це вдалося! здається, дуже нерозумно зараз! Проблема була встановлена ​​правильно TRISC. Я встановив TRISC7 = 1 і все нормально зараз. два моїх рис прекрасно спілкуватися без вина! [/QUOTE] Привіт fuzzzy, я також зацікавлений в отриманні знайомі з ПІК і RS485. Не могли б ви поділитися своїм кодом зі мною, будь ласка? З повагою, Майк

Привіт, хлопці, у мене є набагато простіший метод зв'язку RS485. Вона не вимагає установки RE & DE PIN-кодів. Просто підключіть RE & DE PIN-коди і з'єднайте їх в мікроконтролер ТХ за допомогою простих транзисторів инвертирующего ланцюга. (Тільки інвертний TX сигналу мікроконтролера) Підключіть D (PIN 4 SN75176) на землю. Підключіть R (PIN 1 SN75176) безпосередньо на RX мікроконтролера. За допомогою цієї схеми вам не доведеться турбуватися про налаштування напрями даних, RS485. Це дозволить заощадити до і ОЗУ і ПЗУ на мікроконтроллер. Насолоджуйтесь! SS

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back