Незалежно Amplify напруги або струму на частоті 2 ГГц

J

jianke

Guest
Привіт всім, недавно я зустрів цікаве питання для проектування підсилювача РФ. У конструкції, на частоті близько 2 ГГц (наприклад, 2,4 ГГц), ми хочемо, щоб конструкція підсилювача, який може самостійно посилювати "струм" або самостійно посилювати "напруги". У конструкції підсилювача ВЧ-потужності, напруги і струму посилюються в той же час. Як відомо, сьогодні Операційні підсилювачі (ОП) можуть працювати в РФ. Цікаво чи ОП (наприклад, "Голосу Америки", OTA, CFA, CC) може зробити цю роботу чи ні? Якщо ні, то близько 2 ГГц, чи є такий струм схеми підсилення, які можуть основному посилення струму (з малими невеликий коефіцієнт посилення по напрузі), або напруга схеми підсилення, які можуть основному посилення напруги (з малим мало в даний час)? При частоті РФ, як правило, близько 2 ГГц, я не можу знайти такі схеми підсилення, які можуть самостійно (або в основному) посилити "струм" або "напруга", відповідно. Не-небудь є ідеї або будь-які коментарі? Це безумовний обов'язок! Спасибі!

А як щодо ЦК БЮТ чи МОП як підсилювач напруги. CE або ЦБ, як підсилювач струму.

Завдання полягає в тому, що ви можете не розумно МІРА незалежно напруги або струму вище ~ 500 МГц в ланцюзі. Ви можете розрахувати обидві ці величини, але тільки кількість, ви можете реально міра влади. У мікрохвильової технології, тим вище використовується для отримання всіх інших величин від влади та її відносини: S-параметрів, КСВ, і т.д.

Крім того, на більш низьких частотах, це не правильно сказати, що струм і напруга може бути посилений [Я] самостійно [/I]. Вони завжди пов'язані ланцюга опору. Справа в тому, проте, що ви можете мати ланцюга опорів від Мілліомметри до Gigaohm. Відповідно ви можете мати підсилювачів, які ampliying напруги або струму вибірково, але не самостійно. Підсилювач з низьким вхідним опором і високою вихідний імпеданс є прототипом підсилювач струму (наприклад, транзистор у спільному колі бази) і протилежний випадок підсилювача напруги (наприклад, загальні етапі колектор). Ці поведінка буде частково працювати навіть при ГГц (наприклад, всередині чіпа), але можливий діапазон опору буде набагато більш обмеженим, наприклад, між кількома Ом і близько 100 Ом.

Спасибі за Вашу відповідь. Я чув, що посилення напруги та струму [Я] вибірково [/I] можуть бути легко реалізовані за допомогою КМОП-технології. Чи так це? Я шкодую, що не мають досвіду в IC / дизайн CMOS.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back