Навіщо використовувати вафельні транзистори?

D

diarmuid

Guest
Здравствуйте, я недавно натрапив на вафельній транзисторів в чіпі я працюю. Я нічого не знаю про ці дивного вигляду транзисторів і там не дуже багато в інтернеті теж. Чи може хто-небудь допомогти мені з наступним, а основні питання: 1. У чому полягає перевага використання вафельних транзистори? Я читала що вони погано визначені пропорції, але мають невеликий джерело / субстрат і дренажний / підкладки ємності. Чи правильно це? Якщо це так, це головна причина для їх використання або є інші? 2. Чому вони використовуються дуже рідко? 3. Чи як і раніше основною МОП-транзистори просто виклав по-іншому? Спасибі і всього найкращого, Diarmuid

Геометрією AFAIK вафельні використовуються тільки для силових транзисторів. 1. Додатково до Ваших заяв вище, вони повинні мати більше (краще) W / L у порівнянні з площі і меншого опору для з'єднання джерела і стоку. 2. Вони погано змодельована (якщо взагалі). Наприклад, це не легко, щоб відповідати 100:1 і 1000:1 дзеркало транзистор для управління струмом. 3. Так, станд. аплікатури, дотримання правил ESD (SD широкий інтервал, salicide маскування).

Ви можете отримати самі W в найменшій площі з вафельної макета. Ми звикли використовувати, що в старі недобрі часи для аналогових перемикачів, з 1000A бик воріт і 10um довжини каналу, потрібно все Вт на площі кристала ви можете отримати. Але багато чого, що W є в більшій, ніж хв L (всі кути SQRT (2) * L), є багато гірше Cgd / CGS, і внутрішні кути воріт зосередитися поля, яка є надійність наклепник (і слабо охоплені за якістю тестів на прямий смугою геометрії).

Спасибі за відповіді, хлопці. Так би я мав рацію, кажучи, єдиний раз, коли ви б розглянути можливість використання вафельних транзистора, коли у вас є дуже великий в W, а не багато області? Спасибі,

Так би я мав рацію, кажучи, єдиний раз, коли ви б розглянути можливість використання вафельних транзистора, коли у вас дуже велика W і не багато області?
Я так думаю. І якщо ви можете піти у відставку точні результати аналізу.

З мого досвіду, приблизно ~ 95% від реальної конструкції управління живленням, засновані на простих макетів, основні потужності транзисторних структур рекомендовано ливарних цехах. В ~ 5% випадків, дизайнерам створювати дуже складні користувальницькі макети, в тому числі вафельних макетів для підлоги, намагаючись поліпшити опір в області добротність, в той же час намагається зменшити паразитичні (в основному воріт - злив) ємності. Досить часто макети вафельним стиль використовується для транзисторів РФ і ОУР пристроїв захисту, для досягнення більш високої продуктивності / область компромісів. І, звичайно, люди в академії ведуть розслідування такого роду структур. Ось один хороший документ про вафельному розташування силового транзистора: http://www.vrg.utoronto.ca/ ~ ngwt/Publications/ISPSD/2008/ISPSD08_AYOO_v7.pdf

Таким чином, вафельні є однією з форм силового трансформатора, який використовується в певних випадках, але не у всіх випадках

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back