Мікропроцесори та ПЛК.

D

dalibar

Guest
Який тип мікропроцесора використовується всередині одиничного PLC? Є кілька книг, які я читав, що вказує на існування мікропроцесора в процесорної плати, але вони просто не говорять, який саме. У мене немає проблем написати програму, щоб імітувати логіка представлена щаблях PLC. Однак я не бачу будь-який спосіб написати програму для мікропроцесора, який використовує 50 Таймер і 50 лічильників, не стільки переривань. Програмне забезпечення таймерів і лічильників потребують уваги з боку мікропроцесора. Будь-які ідеї там? Дякуємо.

Мікропроцесори використовуються для декодування і виконання логіки в ПЛК. де, як Є інші периферійні пристрої зв'язані з мікропроцесором роблять реальну роботу ПЛК.

те, що різниця між ПЛК і мікроконтроллер. [Розмір = 2] [COLOR = # 999999] Додано після 46 секунд: [/ колір] [/ розмір], що різниця між ПЛК і мікроконтроллер.

Може бути, ви можете використовувати 16-бітний мікроконтроллер, який є стійким до шуму і EMI-EMC. Я думаю, що Блок таймера в ПЛК виробляються програмним забезпеченням саме: Існує тільки один апаратний таймер, який генерує переривання кожні 1 мс і поставити прапор. Потім програмне забезпечення логіки контролювати кожен Блок таймера, щоб побачити, якщо вони тайм-аут. Інформація потім відправляється користувачеві програми (сходи, SFC, і т.д. ..). Швидкі лічильники для енкодера, як правило, зроблено спеціальне обладнання. "Повільні" лічильник реалізовані програмно.

Все, що ви можете зробити з ПЛК, ви також можете зробити з микроконтроллером. Більшість ПЛК всередині мікроконтролера і деякі розв'язки компонентів, таких як оптопари, водіїв .. і т.д. Різниця в тому, спосіб програмування (релейну логіку проти програмного коду). Також ПЛК легко перевірені на різних галузевих стандартів і їх з'єднання не вказаний.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back