Мені потрібно відправити RTC даних в семи сегментний дисплей

P

PA3040

Guest
Шановні все, що мені потрібно відправити RTC даних в семи сегментний дисплей RTC даних: SEC, Minis, годинник, день, місяць, рік я використовую 74LS248 IC для BCD для управління семисегментний я використовую IC 4094 для мультиплексування мені потрібно використовувати один порт для як водій BCD і MUX драйвер (див. зображення для електросхему) MSB для BCD водій LSB для MUX водій може в мене є алгоритм над програмою Моя MCU є 16f877a + Асемблер

Привіт, Ви хочете слідувати цим простим 2-значний підручник, щоб зрозуміти, як водіння 7 робіт сегмента, а потім розширити його під свої потреби. Ви можете бути в змозі зменшити кількість чіпів, використовуючи більш портів введення / виводу на рис.

Шановні WP100, дякую за відповідь я б уявляєш, як знаряддя сім сегментів з мультиплексуванням, але моє додаток має 14 сім сегменті дисплеїв. Тому я хотів би вважати використовувати інший метод, при збереженні PIC портів і навчання Technic.I використовувати PORTD для відправки даних в BCD BCD до семи сегментів водія (RD7 до RD4) і RD3 в RD0 на цифру вибрати за допомогою регістра зсуву. Мені потрібно тільки алгоритм ласка, поради

Мені потрібно тільки алгоритм
Привіт, я не використовує 7-сегментний багато в ці дні, а не з асемблером рис в будь-якому випадку. Однак думаю, що ви хочете подивитися на вашу дизайнерську ідею більш докладно, може використовуватися ставка referesh бути досягнуто при русі 14 сім сегментів, як це? Кожен дисплеїв буде отримати тільки 7% робочого циклу, тому вони будуть вимкнені більшу частину часу, так що, ймовірно, буде досить тьмяним і мерехтливим.

Привіт, швидке Google показує цей чіп Максим і Pic асемблерні коду для 16 сім світлодіодів сегмент, якщо ви готові платити свою ціну, не дешево, але, можливо, набагато дешевше, ніж інші методи, за допомогою декількох чіпів.

Шановні WP100 Чи можете ви пояснити, як розрахувати цикл або завдяки частоту оновлення заздалегідь

Привіт, Ви повинні розуміти основи - спробуйте зробити цього підручника, а потім розширити його під свої потреби. Частота оновлення досяжно також залежить від керуючого струму світлодіода і фактичний візуальний ефект виробництва, тобто. є дисплей досить яскравий і мерехтінь, були усунені або знижені до рівня Aceptable також вважають, що постійне refereshing залишає мало можливостей, щоб зробити багато інших обчислень - інша resason для використання одного з цих чіпів максимальне якщо ви робите.

По-перше, наскільки добре ви з мікроконтролерами? це перший раз, коли Ви будете використовувати ПОС. Так що якщо ви розробили обладнання, впевнений, ви повинні мати певний алгоритм в своєму розумі, але повинні бути застряг з деякими дрібниця. це апаратне остаточне або ви плануєте щось додати до цього? [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Повідомлення додано в 11:52 --------- - Попереднє повідомлення було в 11:27 ---------- [/SIZE] [/COLOR] По-перше, наскільки добре ви з мікроконтролерами? це перший раз, коли Ви будете використовувати ПОС. Так що якщо ви розробили обладнання, впевнений, ви повинні мати певний алгоритм в своєму розумі, але повинні бути застряг з деякими дрібниця. це апаратне остаточне або ви плануєте щось додати до цього?

Шановні PA3040, як ви зробили апаратну частину, я впевнений, ви знаєте, мікроконтролер. Я до сих пір не ясно, за те, що ви шукаєте? Також повідомте нам, якщо це остаточне обладнання? Таким чином, ми можемо почати пропоную вам точно Що далі.

Шановні I_think Спасибі Вам велике за відповідь перше, це не моє остаточне устаткування, я повинен змінити його крок за кроком, перш ніж розвивати PCB Тепер я розробив програмне забезпечення сторону деякій мірі, і вона працює добре з шести цифр, і я повинен його розвивати до 14 сегментів (14 цифр) так що я повинен управляти частотою оновлення, щоб уникнути відображення мерехтіння Деякі інші члени відповів мені говорили варіантів Єдине, зараз я пішов на деяку відстань з цією швидкістю оновлення апаратного розрахунку і розрахунок робочого циклу не власність розуміється Поки ми сподіваємося, всі допомагають зі мною

Гей, PA3040, знімок показує ваші успіхи :) Гарна робота. Якщо ви не заперечуєте, я хотів би поставити кілька запитань по дизайну. 1) Яким чином можна обмежити струм через світлодіоди дисплея? 2) Чому немає резистора на базі кожного транзистора. 3) Чи є протестовані на протей чи ви перевірили це на фізичному обладнанні. Ну, раз мультиплексування техніка використовується в цій конструкції, викликає збільшення струму через дисплей. наприклад, якщо номінальний струм для кожного світлодіода дисплея складає 20 мА, і ви використовуєте 2 такі цифри, в той час, режимі мультиплексування, з 1 мс кожну цифру (дисплей), тому ви повинні дати струм 20mA х 2 = 40 мА. для підтримки яскравості. Але перш ніж зробити це, вам потрібно перевірити, що допустимий струм піка для відображення і допустимий час, щоб уникнути пошкодження дисплеїв. Ваше занепокоєння з приводу 14 цифр мерехтіти. маючи на увазі збереження зору, частоту оновлення 25 повинен бути достатньо хорошим. (Це оновлення використовується у фільмах частота кадрів) Так розрахунку, 14 * 25 = 350 1sec/350 = 2.8ms так що якщо ви поновіть кожного відображення зі швидкістю 2.8ms ви не повинні зіткнутися з мерехтінням

Привіт, також припускаю, що ви робите все це в Proteus, в той час як його користь для тестування вашою логікою, я б не став покладатися повністю на тому ж візуальні результати з 7 світлодіодами сегментів, коли ви насправді побудувати апаратного забезпечення. Пропоную вам почати установки апаратних тестів, щоб фактично "бачити" світлодіоди з них можна купити у вашому районі.

Шановні I_think, спасибі велике за відповідь, і ви пояснили це добре розуміють захоплювався Це не мій остаточний дизайн апаратної я не вважаю про поточні обмежень і тільки турбота про логіку з зборці Спасибі за пораду, який я повинен додати резистор для бази Струм в реальній конструкції Припустимо, додати транзистори для кожного рядків після BCD СС перетворювач (після 74LS248) (7 транзистора) Нехай використовувати польовий транзистор замість BJT для зменшення споживання струму що дозволить поліпшити яскравість сім сегментів Нормальний світлодіод номінальний струм складає 20 мА , так що сім сегментів є 7 світлодіодів Тому 7x20 = 140 мА. я правильно? Чи можете ви пояснити, як ми стверджуємо, номінальний струм, зберігаючи при цьому частота оновлення (математичне пояснення) Заранее спасибо [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Повідомлення додано в 10:47 - -------- Попереднє повідомлення було в 10:38 ---------- [/SIZE] [/COLOR] Шановний WP 100, спасибі велике за відповідь, як і в моєї бідної досвід, Програма моделювання в ПК за допомогою Proteus мерехтить, але коли я завантажую на наявному обладнанні, я не бачив ні мерехтіння (це не ставиться до цього проекту). Я знаю, що у вас є величезний досвід, ніж мені Подяки Я

Привіт PA3040, обмеження струму може бути зроблено шляхом введення резисторів між U3 і дисплея. якщо ви перебуваєте насичення водій транзисторів. Таким чином, падіння напруги на транзистор 0.4V, крапля за U3 є 0,6, а індикатор (дисплей 1,6 В) (не перевірити на фактичні цифри у вашому випадку), тому загальне падіння напруги буде 0,4 + 0,6 + 1,6 = 2,6 В даній на дисплеї складає 20 мА. Я використовую 14 дисплеїв. Так 20мА * 14 = 280mA (280 мА для кожного дисплея), так RLIM = (Vin-2.6V) / 280mA

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back