Допоможи мені зробити домашнє пиво процесор Zilog Z80

Давним-давно в школі. Це була величезна біль для того щоб обернути всі дроти. Я ненавидів це робити.

HI .. Це як мінікомп'ютер використовуватися буде побудований в 70-ті роки, тому у вас є всі ті TTL чіпи. З усіма видами даних рухомих можливості. Пам'ятаю HP1000 і Hp3000 процесорів вони були біг-бордах повний просто TTL чіпи і EPROMs. Можу сказати, що хлопець, що доморощені комп'ютера багато часу на руках! Тому зупинятися на досягнутому на рівні TTL чіпи. Чому б не зробити це труби! або навіть, як механічні машини Babbages.

Я бачив деякі "божевільні" хлопці роблячи свої власні процесори, але я хотів би знайти будь-які плани будівництва Z80 процесор. Я знаю про проводки, це просто для інтересу я не річ, яку я почне такий проект ... Чи існують які-небудь плани або інтернет-джерел?

Просто мої почуття - зробити 6502 Набагато більш елегантний дизайн:: Насправді я часто задавався питанням, як малі і як швидко ви можете зробити 6502 в ці дні ...! фізично (а не тільки емуляція) У моєму мінікомп'ютер днів (80 в) вони didn't використовувати мікроскопії так. Було ще чіп логіки скибочку (зсуву по джерела / призначення автобуси і т.д.) Цікава ідея, хоча. Джек

Я будую Sinclair ZX80, яка використовує процесор Z80 просто для задоволення. тому мені було цікаво, як важко було б розширити функціональність процесора в дискретних логіки. Як homebrewn комп'ютер, я, як краще від ZX80 ZX81 і пізніші моделі в тому сенсі, що більш пізні моделі використання важче знайти FPGA, менше чіпів, хоча.

Я був людиною Acorn Atom себе - хоча в мене були ZX80. Проблема була - на час ZX80 прибув я пішов і купив Atom і зібрав. А потім BBC Micro вийшов і все це було знову змінитися ... Гарна річ про всіх цих ранніх комп'ютерів був акцент на порти. Які, як правило, щоб змусити людей навчатися. Можливо, проект з будівництва мікро з нуля саме те, що потрібно. INMOS транспьютерних хто-небудь? Джек

Дякую всім вам за ваші відповіді. Чи є якісь-1-бітний схемні ALU там? Я думав про робимо дуже основний комп'ютер / алюміній, який буде в змозі зробити основні арифметичні цілочисельні операції та операції побітового логіки. Для відправної точки я думав використання ENIAC архітектури, де фактично була розроблена Програма використанням відьом. Наприклад я міг би встановити один байт за допомогою перемикачів, а потім інший, а потім виконати додаток до них через АЛУ. так просто робота насправді ...

neazoi Та от як міні-комп'ютери використовуються для роботи, але не існує такого поняття, як "целочисленной арифметики" на цьому рівні. Все, що вам це перемикачами можна лівої і правої годинник і регістрів зловити на виході. Ви могли б знайти те, що робить більше, - але тоді чому б не просто Pentium і використовує її. Ви будуєте свій ALU від перетасовки біт навколо. Його проект, звичайно, і ви можете почати, де завгодно, але воно, схоже вид самостійної перемігши почати занадто високо ланцюги для мене. Джек

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back