Допомога !!!!! 50 Ом PCB антена tracewidth і airgap ???????

M

mobinmohandas

Guest
Всім привіт, для нашого поточного дизайну ми повинні Creat 50 Ом треки радіосигналу, ми не збираємося давати будь-які посилання на цьому або на площині або слід, Як ми можемо отримати Tracewidth і airgap 50 Ом імпеданс сигналів диференціальних (2 сліди). Спасибі, Mobin Мохандас

Привіт усім ... Так як я працюю над одним проектом, я поясню трохи більше на вимогу ... У нас є чіп РФ приймач, який посилає сигнали з РФ. Це будуть направлені в РФ Switch IC (HRF-SW1030), де це перемикатися між 6 каналів. Кожен з 6 каналів підключений до антени котушки (і пов'язані з пасивними компонентами для підтримки 50 Ом). Так як всі 6 котушок антени знаходяться на тій же PCB, ми повинні запустити сліди від перемикача IC для кожної антени. Якби ми були з використанням різних друкованих плат для кожної з шести антен, ми могли б використовувати 50ohm кабелю для кожного з'єднання. При цьому, оскільки ми проводимо PCB сліди на місці 50ohm кабелі РФ, вкрай важливо, щоб сліди повинні 50ohm імпеданс, щоб мати належне відповідність. Как цього досягти? Чи варто мати заземлення під два сліди, з тим щоб забезпечити посилання, і, отже, підтримувати 50ohm опір по всій довжині цих треків?

Чи варто мати заземлення під два сліди, з тим щоб забезпечити посилання, і, отже, підтримувати 50ohm опір по всій довжині цих треків
Що ви маєте на увазі з "два сліди? "? Чи використовуєте ви пари диференціальних лінії для кожного сигналу РФ? Лінії електропередачі складається з сигналу і зворотний шлях. Вибір мікрополоскових (одна сигнальна лінія над землею літак) або диференціальні лінії пари (сигнал і повернути пліч-о-пліч) або деякі інші структури залежить від вашого застосування.

Що ви маєте на увазі з "два сліди"? Чи використовуєте ви пари диференціальних лінії для кожного сигналу РФ
Два сліди = один сигнал і одне повернення -> тут це квазі диференціал.
лінії складається з сигналу і зворотний шлях. Вибір мікрополоскових (одна сигнальна лінія над землею літак) або диференціальні лінії пари (сигнал і повернути пліч-о-пліч) або деякі інші структури залежить від вашого застосування.
"площини" землі може бути й мови, оскільки РФ випромінюваної антенною котушкою б отримати поглинається грунтом, самої площині. Отже, як ми вважаємо, 50ohms опір, як видно на чіп? Я сподіваюся, що я дав зрозуміти, що ми маємо намір використовувати сліди, як альтернатива до 50 Ом кабелів. Він повинен виглядати приблизно так: =================== [Звичайно, було б схильності і криві на сліди при цьому фактичне розташування] Ми використовуємо 13,56 РФ , для читання тегів.

Я розумію, що перший пост просить дизайн диференційна пара. 50 Ом диференціальних досить низьким опором і можуть бути краще всього досягається з площини землі і тонкої підкладці (диференціальний мікрополоскових). Диференціальних пар без горизонтальної площини (наприклад, хвилевід компланарних диференціал) може призвести до дуже крайніх пробіл ширина сліду відносин. Те ж саме в основному відноситься до 50 Ом одного складу ліній електропередачі. Але якщо ви маєте намір включити антен з друкованої плати, ви повинні перш за все дбати про антени вимоги, які стосуються землі літаки і PCB підкладки. У будь-якому випадку, можна очікувати, що окремі антени взаємодіють один з одним і загальної площини землі. Термін "антени котушку" в основному використовується для D

... 50 Ом диференціальних досить низьким опором і можуть бути краще всього досягається з площини землі і тонкої підкладці (диференціальний мікрополоскових). Диференціальних пар без горизонтальної площини (наприклад, хвилевід диференціальних компланарних) призвело б до дуже крайніх пробіл ширина сліду відносин.
Не могли б ви пояснити трохи детальніше про це? Був би дуже вдячний, якщо Ви могли б надати деякі засоби розрахунку GAP / вимог ширини.
ж в основному відноситься до 50 Ом одного складу ліній електропередачі. Але якщо ви маєте намір включити антен з друкованої плати, ви повинні перш за все дбати про антени вимоги, які стосуються землі літаки і PCB підкладки. У будь-якому випадку, можна очікувати, що окремі антени взаємодіють один з одним і загальної площини землі. Термін "антени котушку" в основному використовується для D

Як правильно FVM заявив, вся концепція контрольованих ліній опору не є корисним для ліній, які є електрично коротким. Якщо рядок коротше, ніж 1 / 20 довжини хвилі або так, "розподілений" характер лінії можна знехтувати, і ви можете розраховувати лінії як простий мережі RLC. Для 13MHz, маршрутизації на друкованій платі можна вважати зосередженими елементами. Але якщо ви наполягаєте на використанні контрольованих опір для пари лінії диференціальних, я можу вирахувати значення для вас. Будь ласка, виберіть ширину лінії або зазору, і я буду розраховувати друге значення для вас.

Існують різні комерційні та безкоштовні інструменти для розрахунку ліній передачі PCB. Деякі з них були запропоновані на edaboard. Що стосується вашого кількома RFID "Антена" дизайн, я бачу такі основні аспекти - з боку водія складає 50 Ом одного складу. Лінії 50 Ом зв'язку між водієм та імпедансу мережі буде запропоновано по звичайній установці кабелю, але не обов'язково потрібно - ви не хочете землі поблизу площини котушок. Але одного складу лінії фактично вимагає базової площини (або принаймні земельної ділянки із якоюсь мірою) - імпедансу мережі включає в себе одного складу до диференціальних перетворення (балун), тому що котушка повинна визначатися збалансованого На мій погляд, розміщення імпедансу мережі та опір і тип (незбалансований / симетричний) лінії передачі є відкритими для оптимізації конструкції. Якщо ви хочете TL без горизонтальної площини, диференціального лінія буде запропоновано, але припускає балун на стороні водія. Так одним з варіантів є переміщення частини або всіх відповідних мереж, щоб з боку водія і підключіть котушку через збалансовану лінію. Паралельно конденсатор на котушку боку здається розумним.

диференціальних пар без горизонтальної площини (наприклад, хвилевід диференціальних компланарних) призвело б до дуже крайніх пробіл ширина сліду відносин
Просто, щоб підтвердити, що, от наприклад: Я моделюється ваш диференціальної пари с. 50 мкм і 100 мкм зазору, і різноманітні лінії. У результаті лінії Z0 показано на графіку нижче. Ширина лінії в мм. Підложки FR4 0,5 мм. Як ви можете бачити, лінія опору більше 50 Ом навіть при дуже широкі лінії, яка говорить нам, що лінія занадто індуктивних і нам потрібно більше ємність між лініями. Збільшення ємності по меншій розрив може привести до проблем виробництва, тому нам потрібно інший підхід. Одне з можливих рішень є використання бортом пов'язаних ліній (тобто пара лінії, де лінії вертикально складено, а поруч на одному шарі), але це залежить від товщини діелектрика між лініями. Так для розрахунку. Зауважимо, що це контрольоване опір лінії не вимога ваших додатків, тому що ваші лінії мало в порівнянні з довжиною хвилі.

У нас вже є відповідні схеми та балун на стороні водія, і це сигнал, що надходить з балун що годують через перемикач IC, щоб ці 6 антен. FYI, кожен із 6 антен повинні бути ідентичні, отже, кожен з них має відповідні мережі, що включає пара конденсаторів паралельно, а інший в серії, поряд з малим опором. Так, ми плануємо запустити збалансовану лінію, після обговорення на вашому варто повідомлень, між іншим. EDIT:
... тому ми повинні інший підхід. Одне з можливих рішень є використання бортом пов'язаних ліній (тобто пара лінії, де лінії вертикально складено, а поруч на одному шарі), але це залежить від товщини діелектрика між лініями.
звучить цікаво, але не досліджували цей метод ще. , Безумовно, дають його думки

Так, ми плануємо запустити збалансовану лінію
Ви намір 50 Ом або 50 +50 = 100 Ом збалансований лінії? 50 Ом збалансований буде inapparoriate низький імпеданс на мій погляд. Крім того, використовуючи перемикач 50 Ом (подвійний полюс) для симетричної лінії 100 Ом пропонує лінію опору.

Як я вже говорив раніше, мій намір полягає у використанні PCB сліди на місці 50 Ом РФ кабелю, який зазвичай використовується в такого роду додатків - РФ чіпа на одній платі, і антеною котушки розташовані в іншому місці. Тому я використовую балун трансформатора для перетворення ~ 200ohms опір, як видно на чіпі, на 50 Ом на лінії передачі, і, нарешті, підключення до 50 Ом налаштована антена.

Ага, ось що я зрозумів з вашого першого посту. Але це не відповідає збалансовану лінію.

звучить цікаво, але не досліджували цей метод ще. , Безумовно, дають його думки
Я просто дав йому спробувати в тренажері. Якщо ми будемо 8mil ширина лінії, ми повинні FR4 товщиною ~ 3.2mil між бортом пов'язаних ліній на 50 імпедансу лінії Ом. Якщо у вас є щось на зразок тонкого шару препрегів до дошки, ці бортом пов'язаних ліній може бути варіант з розумних розмірів.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back