Гвинтова конструкція резонатора

A

A.Gupta

Guest
Я впевнений, проектування спіральний резонатор (чверть хвилі), для плазмового розряду. Я проектував це на 150 МГц, зовнішній екран 77 мм (3 дюйми) діаметра відповідно до формулами, наведеними в документах. Резонатор має внутрішню котушку з 4,8 оборотів з кроком 2,16 оборотів / дюйм. Я отримую резонансної частоти на 133 МГц, а також на 369 МГц (третя гармоніка). Це нормально, як моя число витків трохи вище. Теоретично я повинен отримати 50 Ом відповідності на 1/3 ходу. Але при підключенні на теоретично розрахованої позиції він показує КСВ 15. Я отримую КСВ = 2, в місці, дуже близько до землі, і це не можливо йти нижче. Здається, що добротність резонатора значно вище, ніж теоретичне значення. Це неможливо, щось не так. Спробував змінити параметри котушки, але не міг імпедансу. Будь ласка, вкажіть, що робити далі.

Теоретично я повинен отримати 50 Ом відповідності на 1/3 обороту.
Matching яких реальне навантаження?

Добротність рівняння спіральний резонатор більшості випадків має на увазі ненавантаженому-Q, який може досягати дуже великих значень. Для кращого узгодження імпедансів, замість цього використовуючи тільки дротове підключення до натисніть резонатора, ви повинні використовувати серію обробка конденсатора, а також налаштувати його ємність в узгодженні різних співвідношеннях чергу (можливо, 1/3 співвідношення має бути в порядку), поки ви не отримаєте кращий КСВ. Якщо спіральний резонатор є частиною багатополюсний гвинтового фільтра, ця ємність буде трохи відрізнятися отримання кращого КСВ, або отримати затребувані характеристики фільтра.

Добротність рівняння спіральний резонатор у більшості випадків має на увазі ненавантаженому-Q, який може досягати дуже великих значень. Для кращого узгодження імпедансів, замість цього використовуючи тільки дротове підключення до натисніть резонатора, ви повинні використовувати серію обробка конденсатора, а також налаштувати його ємність в узгодженні різних співвідношеннях чергу (можливо, 1/3 співвідношення має бути в порядку), поки ви не отримаєте кращий КСВ. Якщо спіральний резонатор є частиною багатополюсний гвинтового фільтра, ця ємність буде трохи відрізнятися отримання кращого КСВ, або отримати затребувані характеристики фільтра.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back