Велика проблема відносини в поточне дзеркало

J

John Xu

Guest
Шановні все, питання про поточне дзеркало. Ми розробляємо схему якого differetial пари потреб хвіст струму зміщення 16mA, який відбивається від 20uA PTAT джерела струму. Так ставлення дзеркала становить близько 800. У мене є занепокоєння малих невідповідність буде посилюватися за рахунок великого відношення і призводить до великих descrepancy струму. Може хто-небудь є хороші ідеї щодо її вирішення? Спасибо заранее Джон

Один з них заглянути в адаптивній техніки зсуву, де ми можемо контролювати струм через хвіст джерела струму. Але величина ви говорите, безумовно, мамонт. Спробуйте і використання низької напруги каскодне поточне дзеркало або регулюється поточного техніки дзеркала для хвоста джерела струму. Це нормально, якщо ви можете піти на додаткові VDS, сів і, якщо ви не використовуєте дуже низьких напругах.

Використання резистора виродження у дзеркало, щоб поліпшити відповідність. При цьому, ви можете зробити паралельних і послідовних комбінацій транзисторів і одержати близькі результати: Приклад: Використовуйте розмір одиниці транзистор W = 500 нм і L = 5um, і розмір одиниці опір 400 Ом. Для діода підключеного пристрою, місце 25 блок резисторів (10kohms), та 25 одиниці транзисторів у серії (ефективна W / л .5/125). Для виходу, місце 32 одиниці резистори паралельно (12.5ohms) і 32 одиниці транзистори паралельно (ефективна W / L від 16 / 5) У 20uA, падіння напруги на резистори серії буде 200 мВ. У 16mA, падіння напруги паралельно резисторів також буде 200 мВ. Транзистора співвідношення буде також відповідати 20uA до 16mA відносини. Тим не менш, невеликі зміни тут без резисторів джерело виродження б заподіяти значний струм помилки. Виродження резистори виступати в якості негативного зворотного зв'язку для придушення зміни викликані транзисторів. Можна, звичайно, використовувати 800:1 відносини, але метод, який я дав вище поліпшить узгодження, так як критичний (маленькі площі) "пристрій" буде мати більшу площу. Звичайно, резистори повинні бути добре підібрані також, тому я пропоную використовувати багато резистори блок паралельно або послідовно, а не тільки один довгий і один короткий резистора.

Завдяки Vamsi і JPR за корисні sugestions. Я б хотів, щоб деякі подальшого обговорення на ньому. Якщо я не використовую каскодне toplogy і резисторів джерело виродження. Я просто макет транзисторів паралельно для 16mA поточний path.eg, я їх розташування 200x40uA паралельно. Тоді для цих 200 шляхами, деякі з них можуть позитивно mismath, деякі з них можуть негативно невідповідність, і це statisticly. Середня помилка може бути поліпшена. З цієї точки зору, великим коефіцієнтом не може rasie такий великий інтерес. Pls. коментар!

[Цитата = Джон Сю] Завдяки Vamsi і JPR за корисні sugestions. Я б хотів, щоб деякі подальшого обговорення на ньому. Якщо я не використовую каскодне toplogy і резисторів джерело виродження. Я просто макет транзисторів паралельно для 16mA поточний path.eg, я їх розташування 200x40uA паралельно. Тоді для цих 200 шляхами, деякі з них можуть позитивно mismath, деякі з них можуть негативно невідповідність, і це statisticly. Середня помилка може бути поліпшена. З цієї точки зору, великим коефіцієнтом не може rasie такий великий інтерес. Pls. коментар! [/quote] 1. 200 X 40 мкА = 8 мА, а не 16 мА. 2. Одним зі способів може зменшити невідповідність є збільшення довжини транзистора для зменшення ефекту Lamda mudulation. Тому що коли-то, це дуже важко отримати VDS само як для поточного транзистора дзеркало, по скороченню Lamda ефект, транзистор не буде багато в чому залежатиме від VDS, але тільки VGS. Surianova

Просто parallelling транзисторів, як ви описали, буде працювати саме так, як ви описали. Вплив 800 паралельних транзисторів буде мати дуже незначний вплив на випадкові зміщення (приблизно 28x менше одного пристрою), так буде грати дуже незначну роль у загальній поточної відповідності. Розмір потім буде майже повністю обумовлений одного діода підключеного пристрою. За площею (якщо ви обмежені відповідності, а не мінімальний розмір), використовуючи ряд підключених пристроїв, а також паралельно підключених пристроїв потрібно значно менше загальної площі (по ймовірно, кілька сотень разів менше, з тієї ж відповідність результатів), ніж при використанні 800 паралельних пристроїв, або, для тієї ж області, ймовірно, матч 15x краще або більше.

Ставлення дзеркала становить близько 800, це взяти велику площу. Ми не можемо отримати гарне узгодження. Використовується тип схеми (1:800), МОП у правій, лівій, верхній, вниз, не Tähe ж (процес зміни) Моя пропозиція 40U * 200 => 40U * 10 * 20 або 40U * 5 * 2 * 5 * 4. Це може зменшити площу, а також поліпшити відповідність пристрою.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back