Альтернатива SPICE алгоритми?

T

tariavo

Guest
Здравствуйте, кожен,

Ви знаєте альтернатив SPICE алгоритмів цифрового моделювання схеми?
Посилання або назви статей?

Большое спасибо!

Здравствуйте, tariavoЩо саме ви маєте на увазі кажучи "SPICE алгоритм"?
Ви можете використовувати вузловий Analysys як прянощі, а й інші методи лінеаризації і рішенні рівнянь (як я пам'ятаю, SPICE використовує трапецієподібної методом інтеграції, Ньютон-Рафсона методу лінеаризації і Guass-Зейделя для вирішення системи рівнянь).
Ви можете також використати інший метод для формування системи рівнянь, а не вузл.Наприклад, відділення поточний метод, але він має деякі труднощі.

Добре, згоден, питання виглядає дивно.

Так от, "SPICE алгоритм", я маю на увазі наступний процес:

ітераційний петля
(
лінеаризація і створення матриць
вирішувати рівняння
конвергентної?
)

Чи існують будь-які методи для аналізу постійного струму без "фази лінеаризації"?
Може бути, не настільки точні, але більш швидким.

Тобто, мені потрібні швидкі алгоритми для аналізу, округ Колумбія, можуть бути не дуже точними як прянощі, але цей спосіб повинен проявляти основних особливостей поведінки цифрових схем (так, є перемикач рівня моделювання цифрових схем, але це занадто грубо, точність ~ 5% бажано).

tariavo пише:Чи існують будь-які методи для аналізу постійного струму без "фази лінеаризації"?

Спасибо.
Ну, справді, я вже електронні версії "Усередині Spice" Рон М. Kielkowski (тим не менше, якщо це не складно, чи можете ви акцію "Spice книзі" або відправити airat.halimov [на gmail.com] ?).

До речі, про ваші питання про пропуск лінеаризації процедури.

Як Ви збираєтеся вирішити систему нелінійних рівнянь?
Схоже, це дуже diffucult робити ще analitically.

Я мушу зауважити, що на даний момент не існує моделей напівпровідникових приладів, які не використовують нелінійні елементи.

Цитата:Як Ви збираєтеся розв'язувати системи нелінійних рівнянь?

Схоже, це дуже diffucult робити ще analitically.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back