Інтуїтивно аналогової схеми аналізу

T

tomph

Guest
Привіт всім, Чи може комусь на форумі, будь ласка, поділитися своїм власним досвідом того, як ви дізнаєтеся, аналогова схема, [б] інтуїтивно [/B]. Наприклад, при погляді на ЦБ, / CG / ... або cadcade MOS підсилювача Ви можете сказати, Ro, Ri, Gm ..... або Thevenin, Нортон еквівалент мережі без тривалих formulars і розрахунків. Велике спасибі. tomp

Інтуїція означає отримувати почуття для компонентів, так що якщо ви можете отримати сильне відчуття для основних етапи, ви зможете вирішити більше схем інтуїтивно. Щоб відчути, я пропоную робити багато параметричне моделювання на принципових схем і подивитися на графіки. Як може бути, яким г змінюватися в залежності від Vgs і чому вона змінюється так, може бути, для зміни VDS. Основні Id-Vds криві, Id проти Vgs кривих, ємність варіації з шириною, і т.д. У них для одного пристрою MOS, а потім робити моделювання на основні етапи і спробувати визначити регіони в МОП-кривих. вони діють. Поступово ви зможете зробити це у вашій голові, і тоді ви відчуєте, як струми, напруги, transconductances кожного з пристроїв різної коли сигнал проходить через ланцюги, і які чинники могли б бути впливають на них.

Це концепція, яка може бути захоплена читанням багато аналогових матеріалів та вирішення проблем. Та якоїсь книги може дати більше intitutive дизайн здатність, як книга rasavis. Але це не справа кількох днів. Ви повинні працювати на полі протягом кількох років.

Існує немає ярлика, досвід застосування і регулярної практики є ключовим.

Почнемо з принципових схем і спробувати аналізу різних характеристик, таких як GM, ID, і т.д. для кожного етапу. ми можемо в значній мірі зруйнувати велику схем таким чином, що може нагадувати різні "базової" схем і, отже, може інтуїтивно запропонувати різним параметрам. потребує деякої практики, але не дуже важко зрозуміти.

Спасибі всім вам за поради. До речі, я використовую Разаві книги мені дуже подобаються способи, як аналізувати схем, дуже інтуїтивним. Я не впевнений, що "повторне інші книги або вчення про сайти аналогових дизайну, як Разаві 'и book.Thanks знову Tomph.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back