Є 2 ж сигнали можуть бути ортогональні?

S

serimc

Guest
Наприклад,
Є гріх (2Πfct) і Sin (2Πfct), ортогональних на один термін?
Чи можливо це?
Це має математичний вираз?

Привіт,

Наприклад,
Є гріх (2Πfct) і Sin (2Πfct), ортогональних на один термін?
Чи можливо це?
Це має математичний вираз?

Моє розуміння щодо ортогональних це так: якщо скалярний добуток двох векторів (або сигнали) дорівнює нулю, то вони ортогональні.Це дуже основні перевірки ортогональності.У вашому прикладі, я думаю, що Dont цих двох сигналів (при умові, що вони рівні у всіх відношеннях) може бути ортогональним.Ви можете отримати ортогональної проекції одного сигналу про anohter допомогою Грама-Шмідта перетворень, Орендодавець трансформація або Гивенс Transofrmations.

У певному сенсі ортогональності realted на кореляції, а.Таким чином, якщо два сигнали ортогональні, то вони будуть як-то корелюють ООН, але це дуже вільно перевірити, оскільки кореляція має і деякі інші, а смисли.Але ваш приклад як сигнали співвідносяться так що вони в кінцевому підсумку нахиляє бути ортогональні.

Я сподіваюся, що я зробив мою точку зору.

BR,

Аріф Кана

Будь ласка, преса мені допомогла!

HI

Sin (2Πfct) не є ортогональної до себе, поки до безкінечності <T <нескінченності.

Якщо ви divite Т в інтервалі T1 і T2, який має нерухомість, яку пропонуєте Ви отримаєте 2 ортогональні сигнали, але вони не синус функції, вони урізані синуси.Припускаючи, що ви хочете лише одного періоду синуса на сигнал, математичні вирази можуть бути

Y1 = SIN (2Πfct), 0 = <T <1/fc
Y2 = SIN (2Πfct), 1/fc = <T <2/fc

Якщо ви думаєте, ця інформація є корисною натисніть "допомогла мені" для статистики

Sal

Ні, вони не ортогональні,
один хлопець казав про кореляцію, коли сигнали, що передаються 2, U можете придбати їх окремо в приймачі методом кореляції.
У цьому прикладі, якщо сигнали ж, то й не можемо бути впевнені про те, у яких є один сигнал.Таким чином, свої ж впевнені, що сигнали не ортогональні.Naveed

Сигнал не може бути orthoginal для себе з точки продукт не буде дорівнює нулю

НІ
але я думаю, Sin (2πft) і COS (2πft) ортогональні.чи не так?

Дві функції гріха тільки ортогональними, якщо їх частота істотно розходяться

-------------------------------------------------- -------------------------------

Дві функції гріха тільки ортогональними, якщо їх частота істотно розходяться

-------------------------------------------------- --------------------------------

Що стосується синуса або Косинус це правда.Але інші сигнали не можуть задовольняти цим критерієм приватні.

Пожертвування одним із задніх, якщо вони занадто сигнали не збігаються ні за часом або в частотній області вони ортогональні.Але існують також спеціальні функції, які займають ту ж смугу частот, але у той же час є ортогональними.Це також відноситься до тимчасової області.

Наприклад, Уолша, Хара і Rademaher функції перекриваються в часі і в частотної області, але вони ортогональні і за рахунок цього широко використовуються, наприклад, в CDMA.

З повагою.

Дмитро

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back