| Автор | Повідомлення |
|---|
Hamidzia
Зареєстровано: 17 травня 2004 р. Повідомлень: 48 Допомагали: 2
| 25 липня 2004 9:52 3 дБ Полоса | | |
|
| Ассалам Alekum O!
Будь ласка, поясніть термін 3 дБ Полоса ".
Thankx |
|
| Повернутися до початку | |
 |
GAM
Зареєстровано: 25 березня 2004 Повідомлень: 117 Допомагали: 4
| 25 липня 2004 10:44 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| Ми aleikom elsalam WRAWB,
Будь-який підсилювач має певний частотний діапазон. Тобто прибуток має певні розбіжності з частотою сигналу.
3dB означає сигнал на половину своєї потужності
3dB смуга діапазону частот вважаються корисними, коли сигнал перевищує половину своєї максимальної потужності.
див. прикладені частоти / потужності графа.
З повагою
GAM
|
|
 |
Кевін Weddle
Зареєстровано: 10 липня 2004 Повідомлень: 101 Місце проведення: Сан-Антоніо, штат Техас
| 25 липня 2004 20:26 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| | Мені подобається графа. Вона відповідає на питання, красиво. По-3dB притаманна рівняння DB = 20log Vout / Vin. Чому 70%, або на sin45? Цей опис одиничного кола, яка має радіус дорівнює одиниці. На прилеглій дорівнює одній, протилежного дорівнює одному році гіпотенузу дорівнює sqrt2. У sin45 потім 1/sqrt2 яких дорівнює 70,7% від одиничного радіусу кола. |
|
 |
Hamidzia
Зареєстровано: 17 травня 2004 р. Повідомлень: 48 Допомагали: 2
| 28 липня 2004 10:51 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| Ассалам Alekum O!
Большое спасибо всем Спеціально для GAM для дуже докладного і всеосяжного графа.
Тепер у мене є гарна ідея цього терміна.
Скажи мені, що ми можемо виклику 3dB пропускної половини пропускної потужності?
Є 3dB Bandwidth нечего делать с числове значення 3 дБ '?
Є числове значення використовується тільки для не причина?
Ще раз спасибі |
|
 |
Кевін Weddle
Зареєстровано: 10 липня 2004 Повідомлень: 101 Місце проведення: Сан-Антоніо, штат Техас
| 28 липня 2004 16:50 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| | Половина влада походить від того факту, що часи sin45 V кількість квадратів дорівнює потужності при .5 V квадрат над R дорівнює потужності. Так це половина потужності, але те, що гарні 1 / 2 у порівнянні з 1 / 3. Я думаю, що магія числа угод з тим, що на 45 градусів, радіус і heighth дорівнюють одному, який є аспектом одиничною кола. Таким чином, ви могли б сказати, що це 70,7% всієї кількості. |
|
 |
maxwellequ
Зареєстровано: 27 червня 2001 Повідомлень: 185 Допомагали: 11
| 28 липня 2004 21:01 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| Ставлення влади (Р1 і Р2), виражена в БД визначається як:
(P1/P2) = 10 дБ LOG10 (P1/P2)
Якщо P1 = Pmax / 2 і Р2 = Pmax Ви отримуєте:
((Pmax / 2) / Pmax) = 10 дБ LOG10 ((Pmax / 2) / Pmax) = 10 LOG10 (0,5) = -3,01 дБ
Тому у відношенні повноважень відповідає 0,5 в реєстрації домену, до -3 дБ.
Зауважимо, що це відношення двох речей з тією ж одиниці (ватт). А такі, як співвідношення цьому не має підрозділ (це безрозмірному). В "установка" дБ використовується лише підкреслити той факт, що Ви даєте співвідношення сил в реєстрації домену, а не в "лінійних" домен.
Іноді співвідношення напруг також в реєстрації домену (наприклад, послатися на посилення напруги підсилювача: A = У / VI). Зазначивши, що влада пропорційна квадрату напруги, ви отримаєте:
(V1/v2) дБ = 10 LOG10 (V1 ^ 2/V2 ^ 2) = 10 LOG10 ((v1/v2) ^ 2) = = 20 LOG10 ((v1/v2))
Сподіваюся, що це допомагає |
|
 |
Кевін Weddle
| 29 липня 2004 16:30 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| ((Pmax / 2) / Pmax) = 10 дБ LOG10 ((Pmax / 2) / Pmax) = 10 LOG10 (0,5) = -3,01 дБ
Це рівняння є абсолютно правильним, але він не відповідає на ключовий момент. Ви б краще відчувати себе, якщо ви використовували рівняння
У квадрат / R = владу. Потім, так як ви використовувати .707 зниження напруги стає (.707) V кількість квадратів / R = владу. Це стає .5 V квадрат / R = .5 влади. |
|
 |
maxwellequ
| 29 липня 2004 20:29 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| Кевін,
Якщо ви читали мою посаду ретельно ви також маєте там пояснення співвідношення напруг (Потужність пропорційна V ^ 2 ...). В основному:
(V1/v2) дБ = 20 LOG10 ((v1/v2)) Щоб мати (v1/v2) дБ =- 3dB потрібно мати (v1/v2) = 0,707. Правила відвідування, які були з 0,707 з'являється ....
Тепер знову читанні попереднього посту (той, який має "sin45 раз V"), я до сих пір не можу зрозуміти. Чи можете ви пояснити це для нас? |
|
 |
Кевін Weddle
| 29 липня 2004 21:05 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| | У sin45V каже, що ваш дискретних рівня напруги .707 справжні напруги. У фільтр, ви говорите, что-3dB, відбувається в той момент, коли напруга зменшується на 70,7%. Ваше рівняння просто говорить про те, що надутые губи / Pin = .5 які викликають-3dB. Я зменшити напругу і встановити, що рівне .5 С в рiвняннi sin45V кількість квадратів / R = .5 влади. У sin45 квадрата дорівнює .5. |
|
 |
мат
Зареєстровано: 26 лютого 2004 Повідомлень: 489 Допомагали: 35 Місце проведення: Сидіння для унітазу
| 29 липня 2004 21:31 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| | Кевін Weddle писав: | | У sin45V каже, що ваш дискретних рівня напруги .707 справжні напруги. У фільтр, ви говорите, что-3dB, відбувається в той момент, коли напруга зменшується на 70,7%. Ваше рівняння просто говорить про те, що надутые губи / Pin = .5 які викликають-3dB. Я зменшити напругу і встановити, що рівне .5 С в рiвняннi sin45V кількість квадратів / R = .5 влади. У sin45 квадрата дорівнює .5. | У вада у вашій аналізу полягає в тому, що ви Тверда схема передачі функції, що і в оміческій одне, а maxwellequ дав загальні докази, що мають відношення до передачі усіх функцій. Оскільки фільтри 99% без оміческій, ваш висновок є правильним, але зовсім безглуздо. Немає злочину тут. |
|
 |
maxwellequ
| 30 липня 2004 0:32 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| Кевін,
Будь ласка, не вважати того, що я збираюся говорити (і писати) особисто, але ви просто пояснення абсолютно невірно. Проблема полягає не тільки в цій посаді, я вже бачив інші посади, що ваша просто не має сенсу.
Як я писав до співвідношення повноважень / напруги / струму іноді в реєстрації домена. БД є (роду), яка використовується для підкреслюють той факт, що співвідношення розглядається наводиться в реєстрації домена - як ви знаєте, такі показники в дійсності не мають одиниці.
Правильне визначення тих Я представився. Той факт, що гріх (45ş) = 0,707, НЕ ПОВ'ЯЗАНІ НА ВСІХ з тим фактом, що 20 * LOG10 (0,707) =- 3 дБ. Потім ви використовуєте терміни, як "дискретний рівень напруги", яке просто не применимо тут ... ти навіть не знаєш, що ви говорите?
Проблема полягає в тому, що Є новачки, використовуючи цей форум, люди, які дійсно докласти зусилля, щоб довідатися трохи більше про електроніці. Якщо кожен почне говорити про те, що вони не знають, ці хлопці будуть отримувати все більше і більше заплутався. Мені можна написати що завгодно, що я, звичайно, не страждають
І так, якщо ви хочете знати, я пишу тільки про те, що я знаю.
Привет |
|
 |
Кевін Weddle
| 30 липня 2004 3:38 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| Я впевнений, що я підрахував. Я стою на мої заяви. Існує нічого поганого з вашим твердженням про те, що 10Log.5 = 20log.707. Це дійсно половина енергії і дорівнює-3dB. Буду hardpressed пояснити подібність між-6дБ на октаву і-20dB за десятиріччя. Чи можете ви пояснити це мені?
Останній раз редагувати: Кевін Weddle від 16 серпня 2004 17:45;, всього редагувався 1 раз |
|
 |
мат
Зареєстровано: 26 лютого 2004 Повідомлень: 489 Допомагали: 35 Місце проведення: Сидіння для унітазу
| 30 липня 2004 7:01 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| Я переглянути ситуацію, і я зрозумів, необхідно переглянути мое мнение о том, что ваш висновок є правильним. У 3dB пропускання використовується для визначення ефективного діапазону частот для системи визначається функцією передачі, де введення обробляється системою сформувати правильний висновок.
Ваш висновок у значній мірі заснований на кв P = (V) / R. Один момент, який я ненавиджу про рівнянь полягає в тому, що вони часто не вистачає деталей. Ми не можемо просто використовувати будь-якої рівняння, яке узгоджується підрозділи і взяти на себе його роботу. Ви повинні розуміти наслідки позаду. Саме тому фізичні закони, як правило, виражена в словах, і в спрощеному рівнянь. З тут йдеться про потужності, споживаної в оміческій компонента. V тут йдеться про те, що напруга між оміческій компонента. R вказує на опір, що оміческій компонента. Так нет вводу чи виводу в даному випадку, отже, ніякої системи. Що таке R вам визначити в цьому випадку? Якщо ви берете на особливий випадок чисто резистивний система, ідеально резистори не допускається зміна своєї продукції для введення ідентичні, хоча частота варіюється, так що немає такої речі як 3dB пропускної здатності на всіх! Саме слово "пропускної спроможності", вказує, що це пов'язано з частотою і спотворення при частоті самого останнього, що я б пов'язати з резистором.
У всякому разі, це лише моя думка. Ви можете мати своє власне розуміння цього питання, будь ласка, поділіться ними. Я хотів би знати, якщо я занадто електричні основам є недоліки теж.
Ура! |
|
 |
maxwellequ
| 30 липня 2004 12:01 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| Кевін,
У те, що стосується ваших питань, що стосуються відносин між 20dB/dec та 6 дБ / Жовтень, тут йде:
Давайте уявимо собі першого порядку з низьким фільтр, який має полюс на частоті FP. Для F <fp вигоди фільтр aprox постійним і f> FP починається падіння зі швидкістю 20 дБ / грудень (він знижується на 20 дБ кожному збільшення в 10 разів частоти) або еквівалентно ставкою 6dB/octave (прибуток зменшується на 6 дБ кожному збільшення в 2 рази за частотою). Ваше питання є виправданням для цього факту.
Прибуток з низьким фільтр задається А (М) = A0 / (1 JF / FP) Де A0 є низька частота одержання, F є частота, FP є полюсом частота фільтра і J є мнимая одиниця (J = SQRT (-1)).
З рівняння показано вище можна співвіднести масштаби і фази вхідного та вихідного sinewaves. Щоб відповісти на ваше запитання, ми зацікавлені у відповідь масштабу; величина може бути написано в (пам'ятаєте своє числення класів?):
| A (F) | = A0/sqrt (1 (F / FP) ^ 2)
Для F <<FP | A (F) | можна апроксимувати A0, ось чому це називається низькочастотних наживи. Для F>> ПС | A (F) | можна апроксимувати
| A (F) | = aprox = A0 / (F / FP)
Тепер ви можете використовувати цю просту рівняння, щоб дізнатися, що відбувається з масштабами відповідь, коли F> FP. Якщо порівняти масштаби фільтр з напругою отримати для f1 і f2 = 10 f1, ви:
(| A (f2) | / | A (F1) |) = 20 дБ LOG10 [(A0 / (f2/fp)) / (A0 / (f1/fp))] = = 20 LOG10 [(A0 / (10f1/fp)) / (A0 / (f1/fp))] = LOG10 = 20 [1 / 10] = -20 дБ
Таким чином, коли частота збільшується в 10 разів перевищує приріст першого порядку фільтра низьких зменшується 20 дБ.
Якщо ж розрахунки для F1 та F2 = 2 f1 (f2 є октаву вище f1):
(| A (f2) | / | A (F1) |) = 20 дБ LOG10 [(A0 / (f2/fp)) / (A0 / (f1/fp))] = = 20 LOG10 [(A0 / (2f1/fp)) / (A0 / (f1/fp))] = LOG10 = 20 [1 / 2] =- 6 дБ
Тому, коли частота збільшується в 2 рази (на октаву), прибуток від фільтра зменшується 6 дБ.
Нарешті, Кевін, я кажу вам ще раз, sin45 не має нічого спільного з БД |
|
 |
Кевін Weddle
| 02 серпня 2004 20:38 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| Я думаю, що ви зробили це взяв-3dB і помноженим нього 2. У фільтрах, ви не повинні використовувати замість напруги живлення. Хоча ваш explaination перевищує мою здатність розуміти. Я була ідея використати -20dB за десять лет и как-то прийти на-6дБ на октаву допомогою рівності. Але вона не працює таким чином. Я вважаю, що кращий спосіб пояснити це полягає в тому, щоб використовувати формулу Xc = 1/2piFC і підключіть фільтрів значення в цьому вирішення рівнянь. Я думаю, що F час множаться на 2, або 10, то з нею. |
|
 |
maxwellequ
| 04 серпня 2004 15:33 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| Кевін,
Пояснення я дав вам не викладається ні в одній електротехніки курсу. Ви запитали про те, як співвіднести 20dB/dec та 6 дБ / жовтні, і що з того, що я пояснив вам.
Це неймовірне, як ви визнати, що "explaination перевищує моєї здатності розуміти і те, що те, що я писав не так, оскільки це не представляється можливим пов'язати -20dB/dec і дБ / Жовтень" за допомогою рівності " вона не працює, що, як Ви говорите. Якщо ви не розумієте, просто запитайте людей пояснити краще ... Не тільки почала говорити, що вони помиляються, особливо коли вам не вистачає знань.
Ростуть, дослідження ще трохи, і зупинити говорять і запису, дурні речі. |
|
 |
boot_strap
Зареєстровано: 02 грудня 2003 Повідомлень: 20 Допомагали: 2
| 16 серпня 2004 13:33 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| його в frequncy в яких високі frequncy реакції (А), становить A / (2 ^ 0,5) ..! |
|
 |
yeechyan
Зареєстровано: 14 червня 2004 Повідомлень: 111 Допомагали: 1
| 17 серпня 2004 2:38 3 дБ Полоса | | |
|
| | Кевін, чому ви підкреслив говорять про вартість sin45? Чи є які-небудь відносини між 45 градусів і вихід проти вхідної напруги в цьому випадку? |
|
 |
Кевін Weddle
| 17 серпня 2004 4:57 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| Стосунки або половину потужності, якщо вам подобається звук, що й рівняння напруга 10log vout / VIN де vout / VIN збігається з sin45. Обидва рівних 3dB. Мені подобається звучання sin45, а не на половину потужності, оскільки воно свідчить про те, що ви використовуєте іншу математичну варіант в якому йдеться про те, що навпроти і прилеглих рівні 1, які мають розміри від одиничного кола. Справа в тому, у вас є під кутом 45 градусів, коли розміри 1 до 1 у відповідності з теорією трикутника. У sin45 потім зворотне протягом гіпотенуза якого .707, який являє собою число осіб синусоїдальної на 45 градусів і його точку на одиничною кола.
Загалом, у Вас є реальне число, яке представляє рівних сторін трикутника, і вона є точкою по синусоїдальної хвилі, і вона являє собою точку на одиничною кола. Ці три речі поєднати, щоб кількість актуальною. |
|
 |
Borber
Зареєстровано: 01 січня 1970 Повідомлень: 1539 Допомагали: 116
| 17 серпня 2004 19:12 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| Перше запитання, яке має бути дано відповідь тут є те, що пропускна здатність? Для повідомлень або даних сигналів, міра кількості pectrum просторі сигналу займає. Зазвичай, він отримує у вигляді різниці між частот, на яких амплітуда сигналу номінально 3 дБ вниз зв'язку з амплітудою в центрі частоти. Ці частоти представляють половину потужності точок на амплітудно-частот в порівнянні з функцією 2. Також називається НЕОБХІДНІ BANDWIDTH. Мінімальна сума спектру космічних зазвичай потрібно для ефективної передачі і прийому повідомлень або даних сигналу. Тому пропускна здатність, як правило, визначається по-3dB точок у передаточної функції, які звичайно прийнято. Ви можете використовувати інші моменти, як-6дБ, але ви повинні сказати. |
|
 |
ColdCold
Зареєстровано: 10 вересня 2004 Повідомлень: 2
| 10 вересня 2004 6:37 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| maxwellequ і Кевін, справа ви обом основному правильно! Ти просто говорять на різних мовах. maxwellequ очевидно, дотримується безперервного аналогового термінології, у той час як Кевін, мені здається, змішує аналог теорії цифрової термінології, зазвичай використовуються в дискретної, цифрової сфері, тобто використання дискретного тригонометричних Обчислення і одиничної окружності (в кінцевому рахунку, Z-домен). Деякі люди є більш комфортним перебування в безперервному, аналоговий світ і опис того ж явища з синусоїда і безперервного тригонометричних численні. Але це не має значення. Я зробив усе це побачити, як з папером і олівцем, і з MATLAB та відповідь завжди один і той же - але не тільки це ... перевести їх в точних, измеримые результати можна побачити в лабораторії. maxwellequ заяву про те, що "sin45 не має нічого спільного з БД" є невірним. Частота відповідь завжди можна точно описати нулів і полюсів і в одиничною колі у Z-домен. Кевін декілька виправити в його аргументи, хоча і не ясно в його пояснення, в той час як maxwellequ заяви є більш докладними, але зовсім правильно. І у відповідь на поразку в презирство до рівнянь (відсутні докладно ??!)... "Ми не можемо просто використовувати будь-які рівняння це підрозділ послідовної і взяти на себе його роботу" - неправильно! Вот все и дело! Ми можемо припустити, їх правильність, завжди. Рівняння NEVER брехня і більшість Кевін твердження, як і налаштування R = 1 на вході і виході, повністю в силі. Це краса математики: ви можете налаштувати деякі речі з відомими значеннями і розрахувати точну reponses для невідомих. В математиці (виконано правильно) ніколи не помиляється, мій друг. Надані в реальному світі існують, як правило, кілька інших факторів, які ми, може бути або не приймаються до уваги в наших початкових рівнянь, але якщо ви знаєте, що вони і / або якщо ви можете виміряти їх, то вони теж можуть бути виражені в Вашому рівнянь при бажанні. Це залежить тільки від рівня точності ви хочете отримати з математичними моделями.
Тепер, як і для еквівалентності 6dB/octave і 20dB/decade в стоп-діапазону (крененіе) ... Ну, ми в частотної області для Боде ділянок, тому, якщо "Cf" є поточної частоті,
Масштаби на (див. * 2) в дБ = 20 * LOG (див. * 2) дБ
20 * LOG (див. * 2) = 6.02059991 яких становить 2 октави 20 * LOG (див. * 10) = 20.00000000 яких 10 представляють десятиліття
а також ...
20 * LOG (див. * 0,5) = -6,02059991 яких складає 0,5 октави 20 * LOG (див. * 0,1) = -20,00000000 де 0,1 представляє десятиліття
це має сенс?? |
|
 |
ColdCold
Зареєстровано: 10 вересня 2004 Повідомлень: 2
| 10 вересня 2004 8:10 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| Вибачте, я не показав еквівалентності, чи не так?
октава = 2 * десятилітті = 10 * різниця є чинником 5
20 * LOG (5) = 13.9794001
20 * LOG (2) 20 * LOG (5) = 20 * LOG (10) = 20.00000000
Чи правда, що "довести" лінія має той же нахил или что-то ?????
Я dunno. мої математичні занадто іржавим ... |
|
 |
maxwellequ
| 10 Sep 2004 16:35 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| ColdCold,
Моя точка полягає в тому, що речі мають виражений в дБ, тому що це зручно, а в деяких випадках для розрахунку коефіцієнтів в то же самое в журналі домену. Це дуже чітко визначити, як я вже раніше стану шляхом (P1/P2) = 10 дБ LOG10 (P1/P2). Вона не має нічого спільного з тригонометричних відносин. |
|
 |
Кевін Weddle
| 13 Вересня 2004 20:45 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| | Те, що я мав на увазі це значення-3dB який .707 напруги. У .707, і сама по собі має обмежену imporatance. На сторонах трикутника на одиничною окружності є .707 з гіпотенузу час 1. Рівність сторін є те, що робить кут 45 градусів важливо. У improtance рівних сторін полягає в тому, що вона показує, що дорівнює maginitude. У синусоїдальної НЕ одиничний коло, до речі, але вона поділяє і окружності радіусом в 90 градусів. І вони поділяють спільну точку .707 на 45 градусів. Я думаю, що рівні maginitude частиною є єдиним важливим аспектом при наявності таких. |
|
 |
Borber
| 14 вересня 2004 7:04 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| Кевін Ви повинні бути presumming фільтр першого порядку (RC, RL і т.д.). Я думаю, тільки в цьому випадку кут 45 градусів. При передачі функцій вищого порядку кут може значно відрізнятися. |
|
 |
Кевін Weddle
| 14 Вересня 2004 19:02 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| | Я дійсно не можу сказати вам, як пов'язані все це. Деякі люди відчувають себе комфортно в половину потужності. Якщо там був тільки один спосіб об'єднати ці теорії довести відношення до .707. Може бути дорівнює величина не є важливим аспектом. Може бути, це той факт, що .707 це цінність, яка виникає на півдорозі між 0 і 90 градусів. Також, якщо ви пам'ятаєте, що СУР значення Vp .707. У синусоїдальної функція квадрат, комплексного і витяг квадратного кореня береться. Функція, яка використовує комплексний тригонометричних особистості. При цьому особистість видалити Vp і 1 / 2. Тоді ви інтеграції. Після інтеграції ви залишили з 0. Тоді все, що ви залишили це Vp і 1 / 2. І, звичайно ж, квадратний корінь з 1 / 2 .707. Таким чином, засновані на тригонометричних особистості. |
|
 |
Borber
| 14 Вересня 2004 19:37 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| Я не думаю, что-3dB має нічого спільного з формальною логікою. На перший порядок передачі функцій етап різниці в кутку частота становить 45 градуси. У кутку (стовп) частота буває на-3dB абсолютної вартості відповідальності. Ми говоримо, що-3dB точці шкали частот пропускання така передача функції. |
|
 |
maharshi_qis
Зареєстровано: 14 лютого 2007 Повідомлень: 247 Допомагали: 6
| 10 березня 2007 7:55 Re: 3 дБ Полоса | | |
|
| | 3 дБ м.т. є частота, на якій буде отримати восени на 3dB сюди його максимальне значення .. |
|
 |