Правила | Останні повідомлення | теми RSS | Пошук | Реєстрація | Увійти

дизайн CPU

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форум -> Методики проектування ASIC І Інструменти (Digital) -> дизайн CPU
Арабська версія Болгарський варіант Каталонська версія Чеська версія Датская версія Німецька версія Грецька версія Англійський варіант Іспанська версія Фінська варіант Французька версія Hindi версія Хорватська варіант Індонезійська версія Італійська версія Версія на івриті Японська версія Корейська версія Литовська версія Латвійська версія Голландська варіант Норвезька версія Польська версія Португальська варіант Румунська версія Російська версія Словацька версія Словенська версія Сербська версія Шведський варіант Тагальська версія Українська версія Вьетнамская версія Китайською мовою
Автор Повідомлення
zhoury

Зареєстровано: 25 квітня 2002

Post 05 липня 2002 10:49 дизайн CPU

Тепер у мене є preject для розробки 64-бітних процесора. У мене є питання, попросити кого є досвід в цьому that.pls м. мною, якщо у вас є досвід, що і з задоволенням допомагають іншим.
Повернутися до початку
View user's profile
словоохотливее

Зареєстровано: 18 березня 2002
Розташування: Ізраїль

Post 05 липня 2002 11:05

Привет

у вас є інформація про VHDL основного процесора на:

www.opencores.org

Також ви можете поставити там.

З повагою.
Повернутися до початку
View user's profile
zhoury

Post 05 липня 2002 14:48
Теги: як створити процесор

Перша подяку за словоохотливее.
Тепер я з участю у розробці реальних більш складні, ніж вбудований процесор CPU. Це призначено для Intel сумісні IA64.So тепер я хочу, щоб подружитися з тими, хто зробив роботу для Intel або ibm.I необхідно знати, яким чином вони дизайн таких CPU.
Повернутися до початку
View user's profile
Ace-X

Зареєстровано: 25 січня 2002
Допомагали: 26

Post 05 липня 2002 15:53

IA-64? Дуже веселий

Немає шансів! Напевно, це самий складний процесор на ринку. Він підтримує динамічний код переказу з x86-код (CISC архітектури) на внутрішні VLIW представництва. Я кажу вам більше: головна причина, чому немає комерційно доступних VLIW процесорів полягає в тому, що такого роду процесор потреби дуже складною компілятора, які будуть мати можливість ознайомитися з різними гілками у вашому алгоритмі і перевести його в довгостроковій слово команди. Ці хлопці (від Intel і HP) зробив ще більш божевільні речі - вони виконані в цьому компілятор апаратної! Вони призначені для декількох років.
І тепер, як ви думаєте, коли ви завершите цей дизайн? Я сподіваюся, він буде в 20 років, якщо вам пощастить?

З найкращими побажаннями,

Ace-X.
Повернутися до початку
View user's profile
zhoury

Post 05 липня 2002 16:25 Я не джокер.

Я серйозно. Якщо хтось зацікавлений в наданні мені PLS м. мене. Тепер у нас є досвід розробки chinset близько 4 млн. ворота і хотіли б зробити більше. Тепер я новий дизайн для CPU, і хочете дізнатися різницю між чіпсетом і процесором. Я хочу знати основи для розробки таких CPU особливо про те, як розробити такий низькою макро alu.We мають дизайн, використовуючи Synopsys DC та designware. Але я думаю, що це не метод для належного CPU, оскільки процесор має набагато більше, ніж ворота чіпсета і більше точно час обмеження. Если кто-то такий досвід PLS PM мені.
Повернутися до початку
View user's profile
ASIC

Зареєстровано: 18 травня 2001 року

Post 05 липня 2002 17:23

Ace-X, просто тому що ви не можете зробити це, не означає, що yechen не можуть. [Вибачте Ace-X, я прийняти деякі з моїх слів, вона була не в поганому шлях]

Крім того, більшість DSPs, як, наприклад, TI 6000 серія WLIW і компілятори C TI дійсно доступні й працює сьогодні. Нарешті, якщо чіп IA64 сумісні, Borland або M $ зробить компілятор. Yechen не доведеться турбуватися Подмігнуть

yechen, The verilog код для Sun UltraSparc IIe процесор доступний для вільного завантаження на Sun веб-сайт. Крім того, ви можете захотіти подивитися на Леон процесора. Це HDL Джерело також доступна безкоштовно. Обидва процесора виконані з використанням HDL, і обоє разом з $ ynop $ YS DC скриптів. Ні, хоча DW Посмішка

Що стосується процесорів архітектури, я не знайомий з IA64, але вона не була Intel, ідея позбутися x86 код переказу взагалі? Без цього шматок сміття, процесор буде лише половина розміру, можливе використання 20% кроки в трубопровід і споживають 1 / 4 енергії? З того, що я бачу, один процесор WLIW буде набагато простіше побудувати, ніж x86.

Може бути, ви можете мені крапку в напрямку деяких IA64 опис?

Нарешті, Intel не буде судитися вашого осла відключена, якщо ви зробили клон IA64?

ASIC

Останній раз редагувався ASIC від 07 липня 2002 16:05;, всього редагувався 1 раз
Повернутися до початку
View user's profile
zhoury

Post 06 липня 2002 2:56

Завдяки ASIC. Я буду радий думати сонця CPU.
BTW хто може вказувати кілька кращий інструмент для розробки процесора? Якщо я купую я поделюсь со всеми тут.
Повернутися до початку
View user's profile
ntxp

Зареєстровано: 29 травня 2002 року

Post 06 липня 2002 4:01

Як Sparc процесор поставляється з Verilog RTL, я думав, такі процесори можуть бути розроблені з використанням DC, однак, якщо вам необхідно розробити щось більш щільним і упаковані в якості клон IA64, деякі макроси, можливо, буде потрібно спеціально створених, і означає, що він повернеться до схематичний і примітивний макет редактора, так що якщо мені потрібно для початку цього проекту, я хотів би використовувати традиційні інструменти, такі, як DC, каденції і Avant (oh.. ОНП цей час).

Інший гарний приклад комерційного VLIW є Trimedia, Philips має вбудований компілятор, і я знаю, по крайней мере один клон Trimedia яка спрямована на Пакистан компанії (не ракетні технології), він тільки робить клон і користувачеві необхідно використовувати Trimedia у зборі коштів , так що те ж саме, ніхто не доведеться турбуватися про програмне забезпечення, якщо хочете U Впровадження нової VLIW.

До речі, ви можете знайти наступні книги цікаві при розробці архітектури ваш клон:
Computer Architecture - кількісний підхід (3-е видання)
Конструкція комплексу вбудованих систем

Проект Cool!

ntxp.
Повернутися до початку
View user's profile
zhoury

Post 06 липня 2002 14:27

Зараз я просто цікаво для розробки макросів. Чи існує якийсь комерційний інструмент для проектування.
BTW ми не клон IA64.
Повернутися до початку
View user's profile
Ace-X

Зареєстровано: 25 січня 2002
Допомагали: 26

Post 06 липня 2002 14:29

Просто для очищення ситуації:
-------------------------
Я не говорив про проблеми з компіляторів для IA64 - будь-який компілятор для x86 буде працювати добре, але про її внутрішньою структурою - частина IA64 працює компілятор, який перекладає x86 команд на внутрішні VLIW (EPIC) представлення! Це одна частина є найбільш складною частиною IA64 процесор!

Концерн Trimedia, MediaEngine, Т. І. та ін - всі ці процесори DSP, або, щоб бути ближче до нашої теми - вони SIMD (Single Інструкція Множинне Data) - це природний спосіб отримати прибуток від VLIW архітектури без більше -складний компілятор. Але я говорив про компілятори для загального призначення VLIW процесори! Знову ж таки, ви знаєте, чому не існує чисто VLIW загального призначення процесорів (за винятком, Multiflow - але ця компанія зникла з ринку)? Во всяком случае, я представив цей приклад з компілятором, щоб пояснити, яким складним є характер IA64. Дайте поглянути на цей URL для очищення її http://developer.intel.com/design/itanium/idfisa/index.htm

Отже, моя порада полягає в тому, щоб почати не з IA64, але з будь-якою іншою архітектурі. with processor design). IA64 є найгіршим вибором для новачків у розробці процесора (наскільки я зрозумів, що перший досвід yechen з процесором дизайн).

is right - you'd better start with this nice book from David Patterson and John Hennessy: І ntxp правильно - краще почати з цього милого книгу Девід Паттерсон і Джон Хеннессі:
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1558605967/qid=1025958103/sr=8-1/ref=sr_8_1/104-0586871-8110369
Це дасть вам деякі ідеї з приводу архітектури подробиці сучасної діяльності.

З найкращими побажаннями,

Ace-X.
Повернутися до початку
View user's profile
Дайніс

Зареєстровано: 15 травня 2001 року
Допомагали: 56

Post 06 липня 2002 18:59

Дивіться:
ч ** P: / / W * Wf-cpu.org /
ч ** P: / / W * w.fpgacpu.org / links.html
Повернутися до початку
View user's profile
ntxp

Post 08 липня 2002 4:55

Спасибо Ace-X на благо стрілками.

Я думав, yechen має намір побудувати ще один Transmeta, і було б добре мати таку мрію.

Повернутися до реальності, я згоден з тим, що IA64 або навіть ISA сумісний з його (навіть не кажучи вже про продуктивності сумісність) являє собою частину великої роботи. Якщо yechen дійсно зацікавлені в цьому проекті, я думаю, вам необхідно зібрати групу людей для цього, як F-процесор, у противному випадку Ас-Х прогноз на 20 років про цього завдання є надмірно оптимістичним.

Велика мрія у всякому разі,

ntxp
Повернутися до початку
View user's profile
zhoury

Post 08 липня 2002 15:25

Завдяки вище всіх.
Так у нас є багато людей роблять це project.And Я зарядки EDA для цього проекту. Так що я багато зацікавлених у таких ASIC Design потоку. Скажімо дійсно я не турбує IA64 архітектури complexity.We з великою людиною на проектування цього. Компілятор питання теж. Тепер я просто дивно те, що спеціально для розробки процесорів і розробки нормальних цифрових circuit.I означало дизайн потоку та EDA інструментів.
Ми не клонування IA64. Ми просто хочемо створити IA64 compatibal cpu.Performance може не збігатися up.It 'S startup.For нас compatibal багато важливою.
Повернутися до початку
View user's profile
farmerwang

Допомагали: 1

Post 25 липня 2002 6:02

Я думаю, U повинні працювати на академічну orgnization. Для компаній, які хочуть заробити трохи грошей від цього продукту не буде вибирати такий проект. Процесори дизайн дуже складним, більше, ніж ви можете собі уявити, ви будете визнавати це як вашого проекту авансів. Я рішуче agress з ACE-х на деяких моментах. Я envovled в процесорі проекту протягом 3 років, вона повністю сумісна embbed MIPS процесор, це зайняло у нас 2-х років, перш ніж ми зможемо завантажитися WinCE GUI на нашому FPGA прототипу. 3 Re-спинами провести до основної стає стабільним. У вузьких місць контролю, а не проектування (U, якщо не проводити високої тактової частоти). Я думаю, компанія не може дозволити собі такий проект без державних фон.
Повернутися до початку
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форум -> Методики проектування ASIC І Інструменти (Digital) -> дизайн CPU
Сторінка 1 з 1 Часовий пояс: GMT 2 Години

Поскаржитися | | Адміністратор | | Модератори | | Підтримайте нас | | карта сайту
Тема RSS