| Автор | Повідомлення |
|---|
mendozaulises
| 17 березня 2006 20:55 Radix-4 Fast косинус-перетворення | | |
|
| Я намагався реалізувати в 1024-точка ДКП на ПЛИС. До цих пір я знайшов тільки Radix-2 Decimation в частотній алгоритми, але я зацікавлений в Radix-4 алгоритмів. Я не хочу використовувати БПФ. Я шукаю алгоритмів, розроблених безпосередньо для DCT-II. Може хтось мені допомогти?
З повагою, |
|
| Догори | |
 |
mimomod
| 17 березня 2006 22:45 Re: Radix-4 Fast косинус-перетворення | | |
|
| Привіт mendozaulises,
Наскільки я знаю, БПФ алгоритм обчислення перетворення (ДПФ, дискретне перетворення синуса, дискретне косинус-перетворення, перетворення Хартлі, і т.д.) швидше, ніж якщо ми будемо використовувати оригінальні формули вищезгадані перетворення.
Дійсно у багатьох підручниках, наприклад, "Inside FFT Black Box - послідовний і паралельний швидкого перетворення Фур'є алгоритмами 2000 - Чу, Елеонора Чин-хуа - CRC Press", яку я скачав з EDA (?) Для інших посилань в Інтернеті, відносяться швидкий дискретне косинус-перетворення з використанням ШПФ.
Отже, завдання обчислення ДКП Н-1 речові елементи даних можуть бути шляхом обчислення реального ДПФ довжини 2n, які можуть бути реалізовані алгоритму БПФ урахуванням конкретних речові дані.
У разі Radix-2 і Radix-4 (або інші системи числення, наприклад Radix-3), це просто атомна одиниця у вказаному алгоритму ШПФ. Це означає, що для Radix-2 алгоритму БПФ, завдання (у вашому випадку 1024 зразків) під рукою розкладається, поки що на певному етапі алгоритму тільки взяти до 2 Acount конкретних точках (зразків) в процесі їх разом. Це серце алгоритму БПФ, тобто ви розділите напад проблеми на більш дрібні одиниці, щоб зменшити тягар обчислень.
У Radix-4 алгоритму БПФ, ми задача розпадається на атомних одиниць 4 зразків і т.д. Наскільки мені відомо, найбільш ефективний алгоритм ШПФ є одним з Radix-2. Але в деяких додатках люди потрібні інші системи числення, щоб боротися з проблемою. Наприклад, якщо число зразків, що підлягають обробці, потужністю 3, то люди не потрібні Radix-3 алгоритму ШПФ. Тим не менш, до цих пір я не зовсім впевнений, чому люди все ще використовують Radix-4 БПФ, оскільки фактично вона є менш ефективним, ніж Radix-2 БПФ, і, крім того Radix-4 БПФ може бути спрощена до 2 Radix-2 БПФ.
Я не впевнений, що ваша мета у вашому дизайні. Але якщо мова йде про швидкість, то Radix-2 алгоритму БПФ те, що вам необхідно для цього DCT.
кращий |
|
| Догори | |
 |
Google AdSense

| 17 березня 2006 22:45 Оголошення | | |
|
|
|
|
| Догори | |
 |
mendozaulises
| 20 березня 2006 19:34 Re: Radix-4 Fast косинус-перетворення | | |
|
| Завдяки mimomod, Я шукаю Radix-4 алгоритмів, тому що для N будучи владою з чотирьох осіб, Radix-4 алгоритмів швидше, ніж Radix-2 алгоритмів. Це просто, що більш resourceses необхідних для їх здійснення. Я шукаю алгоритму, розробленого безпосередньо, оскільки використання БПФ для обчислення DCT використовує більше ресурсів, ніж при використанні прямого швидкого алгоритму. В даний час я працюю над Radix-2 алгоритму, вона використовує тільки множники 2 і 3 суматори для обчислення 1024-точка перетворення. Однак, цей алгоритм вимагає метелик 10 етапів і 9 рекомбінує етапів. Якщо використовувати Radix-4 БПФ, які були вже розроблені, я б тільки необхідністю 5 етапів і метелик 1 масштабування етапі це приведе до збільшення швидкості на Leat двічі, але він також використовує в 3 рази більше ресурсів в якості алгоритму я в даний час використовуєте. Це через уявних умови, які необхідно управляти.
Я шукаю Non-FFT Швидкий алгоритм, який використовує менше ресурсів, ніж БПФ, але що воно відбувається швидше, ніж поточний алгоритм я використовую.
Дякуємо за вашу допомогу.
Додано через 7 хвилин:
Я забув, Radix-2 алгоритму я в даний час працюють над описана у доданому документі. Я просто хочу знати, хто щось знає про розвинену Radix-4 алгоритму обчислення DCT. Це необхідно порівнювати переваги та недоліки кожного алгоритму, як і ресурси, які вони використовують, час обчислення одній точці 1024-перетворення і т.д.
|
|
| Догори | |
 |
mimomod
| 21 березня 2006 15:33 Radix-4 Fast косинус-перетворення | | |
|
| Привіт mendozaulises,
Так, ви маєте рацію, і я був неправий. Після риття мій підручник, по суті Radix-4 алгоритму є більш ефективним, ніж Radix-2 алгоритму, враховуючи, що БПФ чинності 4.
Ось абзац з однієї з моїх texbook:
Число множень в ОБПФ може бути скорочений ще більше за допомогою Radix-4 алгоритму. Ця технологія дозволяє використовувати той факт, що в чотирьох точках ОБПФ, є тільки множення на (1, -1 J,-J), який фактично не потрібно буде здійснюватися повна мультиплікатора, а шляхом простого Додати або віднімання і перехід реальної та уявної частин в разі множення або J-J. У Radix-4 алгоритм перетворення ділиться на число цих тривіально чотирьох пунктів перетворень, і нетривіальних множень тільки повинні бути виконані між етапами fourpoint цих перетворень. Таким чином, N-точкового ШПФ допомогою Radix-4 алгоритм вимагає тільки (3 / N (log_2 (N-2)) комплексного множення або фаза обертання і Nlog_2 (N) складні додатки. Для 64-БПФ, наприклад, це означає, 96 поворотів і 384 доповнень, або на 1,5 і 6 поворотів і доповненнями за зразком, відповідно.
кращий |
|
| Догори | |
 |
zhangpengyu
| 26 травня 2006 11:00 Radix-4 Fast косинус-перетворення | | |
|
| | Чи є якісь папери повідомити подробиці Radix-4 алгоритму і реалізації? |
|
| Догори | |
 |
sowmya005
Реєстрація: 20 листопада 2006 Повідомлень: 67 Допомогло: 1 Обраний регіон: Росія
| 30 грудня 2006 7:58 Re: Radix-4 Fast косинус-перетворення | | |
|
| Мені потрібна інформація Abt FPGA архітектур для 1-D швидко IDCT. може у мені допомогти, будь ласка? |
|
| Догори | |
 |