Правила | Останні повідомлення | теми RSS | Пошук | Реєстрація | Увійти

Radix-4 Fast косинус-перетворення

Radix-4 алгоритму БПФ

Radix-4

radix4 DCT

числення 4 DCT
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форум -> Цифрова обробка сигналів -> Radix-4 Fast косинус-перетворення
На арабською мовою Болгарська Каталонська версії Чеська версія Датські версії Німецька версія Грецька версія Англійська Версія Іспанська версія Фінська версії Французька версія Гінді версії Хорватська версії Індонезійської версії Італійська версія Іврит версії Японська версія Корейська версія Литовському мовою Латвійська версії Голландська версії Норвезька версії Польська версія Португальська версії Румунська мова Русская версия Словацька версії Словенська версії Сербська версія Шведська версії Тагальська версії Українська версія Вєтнамська версії Китайська версія
Автор Повідомлення
mendozaulises

Допомогло: 7

Post 17 березня 2006 20:55 Radix-4 Fast косинус-перетворення

Я намагався реалізувати в 1024-точка ДКП на ПЛИС. До цих пір я знайшов тільки Radix-2 Decimation в частотній алгоритми, але я зацікавлений в Radix-4 алгоритмів. Я не хочу використовувати БПФ. Я шукаю алгоритмів, розроблених безпосередньо для DCT-II.
Може хтось мені допомогти?

З повагою,
Догори
View user's profile
mimomod

Допомогло: 15

Post 17 березня 2006 22:45 Re: Radix-4 Fast косинус-перетворення

Привіт mendozaulises,

Наскільки я знаю, БПФ алгоритм обчислення перетворення (ДПФ, дискретне перетворення синуса, дискретне косинус-перетворення, перетворення Хартлі, і т.д.) швидше, ніж якщо ми будемо використовувати оригінальні формули вищезгадані перетворення.

Дійсно у багатьох підручниках, наприклад, "Inside FFT Black Box - послідовний і паралельний швидкого перетворення Фур'є алгоритмами 2000 - Чу, Елеонора Чин-хуа - CRC Press", яку я скачав з EDA (?) Для інших посилань в Інтернеті, відносяться швидкий дискретне косинус-перетворення з використанням ШПФ.

Отже, завдання обчислення ДКП Н-1 речові елементи даних можуть бути
шляхом обчислення реального ДПФ довжини 2n, які можуть бути реалізовані
алгоритму БПФ урахуванням конкретних речові дані.

У разі Radix-2 і Radix-4 (або інші системи числення, наприклад Radix-3), це просто атомна одиниця у вказаному алгоритму ШПФ. Це означає, що для Radix-2 алгоритму БПФ, завдання (у вашому випадку 1024 зразків) під рукою розкладається, поки що на певному етапі алгоритму тільки взяти до 2 Acount конкретних точках (зразків) в процесі їх разом. Це серце алгоритму БПФ, тобто ви розділите напад проблеми на більш дрібні одиниці, щоб зменшити тягар обчислень.

У Radix-4 алгоритму БПФ, ми задача розпадається на атомних одиниць 4 зразків і т.д. Наскільки мені відомо, найбільш ефективний алгоритм ШПФ є одним з Radix-2. Але в деяких додатках люди потрібні інші системи числення, щоб боротися з проблемою. Наприклад, якщо число зразків, що підлягають обробці, потужністю 3, то люди не потрібні Radix-3 алгоритму ШПФ. Тим не менш, до цих пір я не зовсім впевнений, чому люди все ще використовують Radix-4 БПФ, оскільки фактично вона є менш ефективним, ніж Radix-2 БПФ, і, крім того Radix-4 БПФ може бути спрощена до 2 Radix-2 БПФ.

Я не впевнений, що ваша мета у вашому дизайні. Але якщо мова йде про швидкість, то Radix-2 алгоритму БПФ те, що вам необхідно для цього DCT.

кращий
Догори
View user's profile
Google
AdSense

Post 17 березня 2006 22:45 Оголошення

Догори
mendozaulises

Допомогло: 7

Post 20 березня 2006 19:34 Re: Radix-4 Fast косинус-перетворення

Завдяки mimomod,
Я шукаю Radix-4 алгоритмів, тому що для N будучи владою з чотирьох осіб, Radix-4 алгоритмів швидше, ніж Radix-2 алгоритмів. Це просто, що більш resourceses необхідних для їх здійснення. Я шукаю алгоритму, розробленого безпосередньо, оскільки використання БПФ для обчислення DCT використовує більше ресурсів, ніж при використанні прямого швидкого алгоритму.
В даний час я працюю над Radix-2 алгоритму, вона використовує тільки множники 2 і 3 суматори для обчислення 1024-точка перетворення. Однак, цей алгоритм вимагає метелик 10 етапів і 9 рекомбінує етапів.
Якщо використовувати Radix-4 БПФ, які були вже розроблені, я б тільки необхідністю 5 етапів і метелик 1 масштабування етапі це приведе до збільшення швидкості на Leat двічі, але він також використовує в 3 рази більше ресурсів в якості алгоритму я в даний час використовуєте. Це через уявних умови, які необхідно управляти.

Я шукаю Non-FFT Швидкий алгоритм, який використовує менше ресурсів, ніж БПФ, але що воно відбувається швидше, ніж поточний алгоритм я використовую.

Дякуємо за вашу допомогу.

Додано через 7 хвилин:

Я забув, Radix-2 алгоритму я в даний час працюють над описана у доданому документі.
Я просто хочу знати, хто щось знає про розвинену Radix-4 алгоритму обчислення DCT. Це необхідно порівнювати переваги та недоліки кожного алгоритму, як і ресурси, які вони використовують, час обчислення одній точці 1024-перетворення і т.д.

Вибачте, але Ви повинні увійти для перегляду цієї прихильності

Догори
View user's profile
mimomod

Допомогло: 15

Post 21 березня 2006 15:33 Radix-4 Fast косинус-перетворення

Привіт mendozaulises,

Так, ви маєте рацію, і я був неправий. Після риття мій підручник, по суті Radix-4 алгоритму є більш ефективним, ніж Radix-2 алгоритму, враховуючи, що БПФ чинності 4.

Ось абзац з однієї з моїх texbook:

Число множень в ОБПФ може бути скорочений ще більше за допомогою Radix-4 алгоритму. Ця технологія дозволяє використовувати той факт, що в чотирьох точках ОБПФ, є тільки множення на (1, -1 J,-J), який фактично не потрібно буде здійснюватися повна мультиплікатора, а шляхом простого Додати або віднімання і перехід реальної та уявної частин в разі множення або J-J. У Radix-4 алгоритм перетворення ділиться на число цих тривіально чотирьох пунктів перетворень, і нетривіальних множень тільки повинні бути виконані між етапами fourpoint цих перетворень. Таким чином, N-точкового ШПФ допомогою Radix-4 алгоритм вимагає тільки (3 / Круто N (log_2 (N-2)) комплексного множення або фаза обертання і Nlog_2 (N) складні додатки. Для 64-БПФ, наприклад, це означає, 96 поворотів і 384 доповнень, або на 1,5 і 6 поворотів і доповненнями за зразком, відповідно.

кращий
Догори
View user's profile
zhangpengyu

Допомогло: 2

Post 26 травня 2006 11:00 Radix-4 Fast косинус-перетворення

Чи є якісь папери повідомити подробиці Radix-4 алгоритму і реалізації?
Догори
View user's profile
sowmya005

Допомогло: 1
Обраний регіон: Росія

Post 30 грудня 2006 7:58 Re: Radix-4 Fast косинус-перетворення

Мені потрібна інформація Abt FPGA архітектур для 1-D швидко IDCT.
може у мені допомогти, будь ласка?
Догори
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форум -> Цифрова обробка сигналів -> Radix-4 Fast косинус-перетворення
Сторінка 1 з 1 Часовий пояс GMT 2 години

Зловживання | | Адміністратор | | Модератори | | Підтримайте нас | | Карта сайту
Тема RSS