Електроніка форуму

Правила | Останні повідомлення | теми RSS | Пошук | Реєстрація | Увійти

Допомога необхідна дискретне косинус-перетворення

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форум -> Цифрова обробка сигналів -> Довідка необхідна дискретне косинус-перетворення
Автор Повідомлення
kuteangelll

Повідомлення: 2

Post 01 Sep 2005 20:08

DCT коефіцієнта

Привіт,
Чи може тіло скажіть мені, якщо у нас є зображення, яким чином ми отримаємо DCT coefficinets з образу, я початківець в ЦГЗ, і я хочу зробити ДКП на зображення з допомогою MATLAB, будь ласка, допоможіть мені, як я повинен почати, я знаєте, як дискретний косинус-перетворення працює, але я не знаю що робити, якщо у мене є фотографія, то що це наступний крок, щоб витягти блоку цінностей і отримати DCT коефіцієнтів, Plzzz будь-хто може мені допомогти.
Догори
nitthilan

Допомогло: 5

Post 02 Sep 2005 9:12

Re: необхідно дискретне косинус-перетворення

Дискретне косинус-перетворення використовується для стиснення зображень (у форматі JPEG).
є функції в Matlab, які знаходять 1D, 2D DCT введення. Оскільки у вас зображення U потрібно використовувати 2D DCT (DCT2 ()).
2D DCT може бути прийняте на всі зображення, щоб отримати коефіцієнтів ДКП всього зображення, але оскільки помилка навіть в одному коефіцієнта вплине на всі зображення, і оскільки не буде втрата гнучкості, як розмір зображення змінюється як правило, вони ділять зображення у вигляді блоків розміром 8x8. Він також сказав, що це дає максимальне стиснення в порівнянні з іншими розмір блоку (хоча як і раніше, деякі люди стверджують, що 4x4 буде виконувати краще).
Так що вам потрібно розділити матрицю вхідного зображення як блоків 8х8 і прийняти 2D DCT кожного блоку. Потім на основі деяких thereshold (як правило, функції якості зображення), Ви видаліть DCT коефіцієнтів. На підставі вмісту зображень в кожному блоці немає. значні DCT коефіцієнти будуть відрізнятися.
сподіваюся, що це було корисно.

Привіт,
KJN.
Догори
amraldo

Допомогло: 25
Розташування: Єгипет, Каїр

Post 02 Sep 2005 10:42

Якщо розміри картинки не кратні 8 * 8 U потрібно зробити, оббивка. ДКП працює на 8 * 8 блокує тільки.

Привіт,
Амр.
Догори
me2please

Допомогло: 64

Post 02 Sep 2005 17:46

1. Теоретично, не існує жодних обмежень, що розмір має бути кратна 8. Це можна зробити в будь-якій DCT довільного розміру.

2. MATLAB мудрий, DCT2 () може робити 2D DCT будь-якого розміру також. Див http://www.mathworks.com/access/helpdesk_r13/help/toolbox/images/dct2.html
Догори
Google
AdSense
Google Adsense

Post 02 Sep 2005 17:46

Оголошення

Догори
nitthilan

Допомогло: 5

Post 05 Sep 2005 11:18

Привіт,
Власне DCT інше перетворення Фур'є, наприклад, зображень transform.In, оскільки вона дає гарне стиснення, вона використовується. DCT може мати будь-яке вимірювання, але, як я вже казав раніше 8x8 здається, що дає максимальний для більшості зображень (краще ущільнення енергії) в порівнянні з усіма розмірами і тому вона була використана в багатьох стандартів, таких як JPEG (базовий рівень) і відео ЗПСШ, як MPEG2 MotionJPEG т.д. Проте новий стандарт H.264 використовує 4x4 цілими перетворення, яке є наближення DCT і здійснення цілого.

Привіт,
KJN
Догори
На арабською мовою Болгарська Каталонська версії Чеська версія Датські версії Німецька версія Грецька версія Англійська Версія Іспанська версія Фінська версії Французька версія Гінді версії Хорватська версії Індонезійської версії Італійська версія Іврит версії Японська версія Корейська версія Литовському мовою Латвійська версії Голландська версії Норвезька версії Польська версія Португальська версії Румунська мова Русская версия Словацька версії Словенська версії Сербська версія Шведська версії Тагальська версії Українська версія Вєтнамська версії Китайська версія
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форум -> Цифрова обробка сигналів -> Довідка необхідна дискретне косинус-перетворення
Сторінка 1 з 1

subj

text

Часовий пояс: GMT 1 година
Подібні теми:
Дискретне косинус-перетворення .. допоможіть! (24)
Дискретне косинус-перетворення (1)
Дискретне косинус-перетворення DCT (терміново) (1)
Дискретне косинус-перетворення (DCT) коефіцієнт (1)
Рішення керівництва "дискретних косинус-перетворення" (1)
dicsrete косинус-перетворення (8)
Radix-4 Fast косинус-перетворення (5)
Диференціал між дискретним косинус і сплесків (5)
Дискретним часом перетворення Фур'є або дискретного Фур'є-трансформації (4)
дискретне перетворення Фур'є Основи (73)

Зловживання | | Адміністратор | | Модератори | | Підтримайте нас | | Карта сайту
Тема RSS