| Автор | Повідомлення |
|---|
kuteangelll
| 01 Sep 2005 20:08 DCT коефіцієнта | | |
|
| Привіт, Чи може тіло скажіть мені, якщо у нас є зображення, яким чином ми отримаємо DCT coefficinets з образу, я початківець в ЦГЗ, і я хочу зробити ДКП на зображення з допомогою MATLAB, будь ласка, допоможіть мені, як я повинен почати, я знаєте, як дискретний косинус-перетворення працює, але я не знаю що робити, якщо у мене є фотографія, то що це наступний крок, щоб витягти блоку цінностей і отримати DCT коефіцієнтів, Plzzz будь-хто може мені допомогти. |
|
| Догори | |
 |
nitthilan
| 02 Sep 2005 9:12 Re: необхідно дискретне косинус-перетворення | | |
|
| Дискретне косинус-перетворення використовується для стиснення зображень (у форматі JPEG). є функції в Matlab, які знаходять 1D, 2D DCT введення. Оскільки у вас зображення U потрібно використовувати 2D DCT (DCT2 ()). 2D DCT може бути прийняте на всі зображення, щоб отримати коефіцієнтів ДКП всього зображення, але оскільки помилка навіть в одному коефіцієнта вплине на всі зображення, і оскільки не буде втрата гнучкості, як розмір зображення змінюється як правило, вони ділять зображення у вигляді блоків розміром 8x8. Він також сказав, що це дає максимальне стиснення в порівнянні з іншими розмір блоку (хоча як і раніше, деякі люди стверджують, що 4x4 буде виконувати краще). Так що вам потрібно розділити матрицю вхідного зображення як блоків 8х8 і прийняти 2D DCT кожного блоку. Потім на основі деяких thereshold (як правило, функції якості зображення), Ви видаліть DCT коефіцієнтів. На підставі вмісту зображень в кожному блоці немає. значні DCT коефіцієнти будуть відрізнятися. сподіваюся, що це було корисно.
Привіт, KJN. |
|
| Догори | |
 |
amraldo
Реєстрація: 29 серпня 2004 Повідомлень: 287 Допомогло: 25 Розташування: Єгипет, Каїр
| 02 Sep 2005 10:42 Re: необхідно дискретне косинус-перетворення | | |
|
| Якщо розміри картинки не кратні 8 * 8 U потрібно зробити, оббивка. ДКП працює на 8 * 8 блокує тільки.
Привіт, Амр. |
|
| Догори | |
 |
me2please
| |
| Догори | |
 |
Google AdSense

| 02 Sep 2005 17:46 Оголошення | | |
|
|
|
|
| Догори | |
 |
nitthilan
| 05 Sep 2005 11:18 Re: необхідно дискретне косинус-перетворення | | |
|
| Привіт, Власне DCT інше перетворення Фур'є, наприклад, зображень transform.In, оскільки вона дає гарне стиснення, вона використовується. DCT може мати будь-яке вимірювання, але, як я вже казав раніше 8x8 здається, що дає максимальний для більшості зображень (краще ущільнення енергії) в порівнянні з усіма розмірами і тому вона була використана в багатьох стандартів, таких як JPEG (базовий рівень) і відео ЗПСШ, як MPEG2 MotionJPEG т.д. Проте новий стандарт H.264 використовує 4x4 цілими перетворення, яке є наближення DCT і здійснення цілого.
Привіт, KJN |
|
| Догори | |
 |